7 Mayıs 2007 Pazartesi

Zeytinyağlı Taze Bakla

Soğuklardan devam... Hem sağlıklı, hem hazırlanışı kolay, hem de lezzetli bir yemek bakla...Servis ederken yanına mutlaka sarımsaklı yoğurt ilave etmelisiniz.Ben niye mi etmedim? E çok açtım, resmi bile zor çektim vallahi:))

Malzemeler:
  • 750 gr. taze bakla
  • 8-9 adet taze soğan yada 1 büyük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı silme un
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • tuz
  • zeytinyağı
  • yarım demet dereotu
  • su

Hazırlanışı:

Baklaları ayıkladıktan sonra taze soğanları yeşil kısımları dahil ince ince doğrayın. (Taze soğanınız varsa bence daha lezzetli oluyor ama kuru soğanda olur. Baklaya tadını veren soğandır bu sebeple bol bol ilave edebilirsiniz.)Soğanlar zeytinyağında kavrulduktan sonra baklaları ilave edin ve üzerlerini geçmeyecek kadar su ekleyin.Limon suyu ve tuzu da ilave ettikten sonra pişmeye bırakın. Pişmeye yakın ince ince kesmiş olduğunuz dereotunuda ekledikten sonra yemeğiniz hazır olmuştur bile:)Afiyet olsun

1 yorum:

AycA dedi ki...

Amanın .. nasılad canım çekiyor bu bahar ama yiyemiyorum ben ve Erin uçuşa geçmeyelim diye sen git bir de fotoğrafı ile koy .. :)
Ellerine sağlık