2 Mayıs 2007 Çarşamba

Soğuk Mezeler

Tekrar Merhaba:) Elde olmayan sebeplerden dolayı sizlerden, sitemden ve yemeklerden uzak kaldım daha fazla bekleyemedim ve soğuk mezelerden oluşan bir sofrayla karşınızdayım... Resimdekiler softanın tamamı bile değil aslında.Ben soğuk mezeleri görüntülemek istedim.Mezeler; zeytinyağlı enginar, çerkez tavuğu, yeşil dürüm, acılı ezme (acıkoca:) karışık salata...
Yeşil dürüm zaten iyice meşhur oldu, önceki tariflerimden bilirsiniz (yandaki resim). Özellikle tarifini ne zamandır yayınlamak istediğim enginar ve çerkez tavuğunun tarifini hemen aldım. Ama önce daha az zaman harcayarak hem lezzetli hem de renkleri çok güzel olan acılı ezme ile karışık salata...




Acılı Ezme

Bizim evde kendimi bildim bileli acıkoca denirdi ezmeye yinede daha önce duyan olmadıysa diye bu şekilde yazmak istedim. Doğum günlerinde, çay saatlarinde küçük ekmeklerin üzerine sürülerek servis edilen yada akşam yemeklerinde bu şekilde süslenen çok pratik ama lezzetli bir tattır.


Malzemeler:

  • Domates ve biber salçası
  • Sarımsak
  • Ceviz
  • Zeytinyağı
  • Ekmek içi
  • Pulbiber
  • Tuz

Hazırlanışı:Tüm malzemeler robottan geçirilir ve servise hazır hale gelir:)

Karışık Salata


Malzemeler:

  • Taze soğan
  • Mısır
  • Pancar turşusu
  • Maydanoz
  • Roka
  • Kıvırcık
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Zeytinyağlı Enginar


Malzemeler:
  • 6 enginar
  • 1 büyük soğan
  • Bezelye
  • Pirinç
  • Dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Şeker
  • Zeytinyağı

Hazırlanışı:

Enginar 2 hatta 3 değişik şekilde yapılabilir. Enginarlar piştikten sonra üzerlerine ;
1. Sadece bezelye, pirinç,dereotu
2.Bezelye, havuç, patates,dereotu
3.Yada sadece bezelye, dereotu
Ben resimde de görüldüğü üzere pirinç ve bezelye ile pişirdim. Enginarları yarım su bardağı su ile düdüklü tencerede 5 dk pişirdim. Üzerlerine de önceden soğanları kavurup sırasıyla bezelye arkasında da az suda haşladığım pirinci ilave ederek pişirdiğim malzemeyi yerleştirdim ve dereotu ile servis ettim.


Çerkez Tavuğu

Malzemeler:

  • 1 büyük göğüs tavuk eti
  • 2-3 dilim ekmek içi
  • 2 büyük diş sarımsak
  • Çekilmiş ceviz içi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Zeytinyağı

Üzeri için :Tereyağ ve pul biber

Hazırlanışı: Tavuk etini haşlayıp ince ince parçalara bölün ve suyundan 1 su bardağı ayırın.Diğer tarafta tüm malzemeyi robotton geçirin. Tavuk parçları ile suyunu da bu karışıma ilave edin. Üzerini tereyağında kızdırmış olduğunuz biberli karışım ve ceviz ile süsleyin.

16 yorum:

ebrulitatlar dedi ki...

Meltem'cim soğuk mezelerin hepsi birbirinden nefis olmuş, ellerine sağlık canım, sevgiler, kolylıklar..

seval dedi ki...

merhabalar meltemcim bu mezeler harika her cesit var hepside birbirinden lezzetli ve nefis görünüyor canim ellerine saglik sevgilerimle...

Hande dedi ki...

Meltem' ciğim acılı ezmeyle tam kalbimden vurdun beni... Hepsi çok güzel olmuş ellerine sağlık. Öpüyorum seni çok...

Not: Lütfen bizden bu kdara ayrı kalıp özletme kendini olur mu?

Betül dedi ki...

Meltem hoşgeldinnnn...ay ne güzel mezelerle geldin böyle.hepsini severim ama aklım çerkez tavuğunda kaldı.

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Meltem,
Hersey cok istah acici duruyor. Ellerine saglik, hersey cok guzel.
Sevgiler

sevdamavisi dedi ki...

Meltemciğim,
bayılırım ben mezelere. hepsi de birbirinden güzel olmuş. hele o ezme yok mu ne güzel gidiyor et yemeklerinin yanında. ellerine sağlık. sevgiler

limoncicegi dedi ki...

Ohhh tam uzun sohbetlerin sofrası olmuş.. Ellerine sağlık misler gibi..

Meltem :-) dedi ki...

Ebrucum ziyaretin için teşekkürler,sevgiler

Meltem :-) dedi ki...

Sevalcim mezelerin hazırlık ve sunum aşamasını belkide yemekten daha çok seviyorum. çok kısa sürede hem görüntüsü hem tadı güzel lezzetler elde edebiliyorsun. özellikle çalışanlar için kısa sürede güzel sofralar hazırlanabiliniyor. sevgiler

Meltem :-) dedi ki...

Ahh Handecim çok haklısın bayağı ihmal ettim bende üzgünüm biraz yoğun bir tempodan inşallah birdaha bu kadar ara vermeyeceğim.:)

Meltem :-) dedi ki...

betülcüm çerkez tavuğu ağızda nefis bir tat bırakıyor denemelisin:)sevgiler

Meltem :-) dedi ki...

Aybikecim ziyaretin ve yorumun için teşekkürler.sevgiler

Meltem :-) dedi ki...

Sevdacım bu ezme gerçekten herşeyin yanında sunulabilecek bir şey. Kahvaltı, et yemeği...sevgilerimle

Meltem :-) dedi ki...

:) limonçiçeği gerçekten sofrada uzun oturmayı sağlıyorlar bizde öyle yaptık:)sevgilerimle

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık herşey mükemmel.

Adsız dedi ki...

slm oncelıkle kolaygelsın ben bu meslege yenı baslamıs bırısı sayılrım tarıflerınızden yararlanıyorum bunu bılın oncelıkle her sey cok guzel elınıze saglık benım sızden bır ıstegım var bana sanırım bır kıtabbınız vardır veyahutta yemek uzerıne bır kıtap gonderırsenız cok sevınırım sımdııdın tesekkurler.ayrıca sıze nasıl ulasırım acaba