Lilypie Breastfeeding PicLilypie Breastfeeding Ticker

9 Kasım 2007 Cuma

Annemin Günü ve Renkli Pilavı...


Geçtiğimiz gün, 14 yıl aynı apartmanda, artık akraba gibi olduğumuz komşularımız annemdeydiler. Ben maalesef çalıştığım için onlarla olamadım ama en kısa zamanda ben de kendi evimde ağırlayacağım zaten. Annem yine onu karıştırmış, bunu karıştırmış, rengarenk bir pilav salatası yapmış ve hemen resmini çekeyim, Meltem siteye koyar deyince, komşularımızın çok hoşuna gitmiş bu blog olayı ve bizden de bahsetsin ozaman demişler:))

Akşamına ben de pilavın tadına bakabildim.Eee okul çağlarından beri bu durum değişmemiştir bizde, annenin o gün eğer günü varsa akşam olsada okuldan gelince pasta, börek yesek diye koştururduk, şimdi de kural değişmedi kalanlar hoop benim eve:) böylece bir akşam da yemek yapmadan geçmiş oldu:))
Şimdi renkli pilav salatamıza gelince, çok kolay ve pratik...
Malzemeler: İnce dilimlenmiş turşu, kırmızı dolmalık biber, yeşil biber, mısır,taze soğan, dereotu, hafif yağda kavrulmuş ceviz, pulbiber,nane.
Beyaz pirinçten pilavı hazırlıyorsunuz ve ince doğradığınız tüm malzemeyi içine koyuyorsunuz. Sofraya da ayrı bir renk katıyor bu görüntü. Eşim çok sevdiği için akşam bir de nar ekşisi ilave etti ve çok beğendiğini söyledi, ee neticese salata dedik tabi. Afiyet olsun....

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Oh oh afiyet olsun. Ben de eve misafir geleceğini bildiğim zaman okuldan yada işten koşa koşa gelirdim böreklere, pastalara, kısırlara yetişmek için :) Sevgiler...

limoncicegi dedi ki...

ahh o gunler, okuldan geldiginde evde ise dogru mutfaga degil ise gun neredeyse oraya.. allah ne guzeldi yahu!