Lilypie Breastfeeding PicLilypie Breastfeeding Ticker

21 Ocak 2008 Pazartesi

Bebişimizle Tanışma:)

6 hafta 3 gün ,3 mm kadar, annesi 61,5 kilo

Sonunda bebişimizle tanışmak için 19 Ocak Cumartesi günü vaktinden önce hastanedeydik:)
Babamız yukarıdaki ultroson görüntümüzden sonra biraz hüsrana uğradı, büyük umutlarla gitti sanırım, hani elini ayağını mı görmeyi umuyordu bilmiyorum artık, çok küçük diyip durdu:)
Ama sonra kesenin içinde, plesantanın ucunda, beyaz minik sürekli kıpırdayan birşey görünce aklımızdaki herşey unutuldu:) Minik kalbim büyük bir hızla durmadan atıyordu. Bu bir mucize dedim bundan başka bir kelime olamaz, mucize..
Herşey çok iyiymiş, çok sağlıklıymış:) bundan daha önemli bir şey olamaz zaten.Artık her ay düzenli olarak bebişimizin gelişimini takip edeceğiz, ama doktorum "hadi sen yenisin merak edersin şimdi" diye 3 hafta sonraya randevu verdi biraz daha erken göreceğiz yani:)

Bugünden sonra yapacaklarımız:

Folic Asit miktarımız arttı,
Her gün en az yarım saat yürüyüş, yapabiliyorsak kapalı bir yüzme havuzu bulup üye olmak(kasları en iyi çalıştıran spormuş) ve hep merdiven çıkmak(doğuma hazırlıyormuş)
Gün aşırı bir yumurta,
Her gün 2 bardak süt, en az iki litre su içmek,
Kahvaltıda en az bir kibrit kutusu peynir,
Öğlen sebze yemeği yiyorsak akşam mutlaka köfte-et-tavuk yada balıktan biri yenecek.
Pilav,makarna,hamurişi,ekmekten mümkün olduğunca kaçıyoruz:)
Karbonhidrat ağırlıklı beslenmezsek çok iyi olacak.
9 ile 12 kilo arası bitirmek en iyi dedi bakalım biz nasıl gideceğiz. Benim belki tek avantajım tatlı sevmiyor olmam :) ama bebiş için her gün tek bir kare çikolata yiyeceğim, mutluluk hormonu salgılasın diye:)
Ben bunun dışında, badem-fındık ve cevizden oluşan bir karışım hazırlayıp her gün bir avuç kadar yiyiyorum, 5 tane kadar kuru kayısı, akşamlarıda çok sevdiğim ve kalsiyum kaynağı olan kabuklu yer fıstığı yiyiyorum.
Her akşam yemeğinden sonra muz-kivi ve yeşil elmadan oluşan meyva tabağımızla günü bitiriyoruz.
Bitiriyoruz diyorum çünkü eşimden hiç beklemeyeceğim bir performansla ben ne yaparsam onu yiyiyor.Neden beklemiyordum çünkü ikimizde ağız tadına önem verirdik bugüne kadar, şimdi kendi canının bile çekmediğini söylüyor demek psikolojik:)
aynı evin içinde bir başka kişi canımın çekeceği şeyler yemeyince çok daha kolay oluyor:)
İş yerinde geçen hafta perşembe ve cuma günleri acayip şekilde canım ton balığı istedi, resmen burnuma koktu, hani yeşil erik falan ok de ton balığı ne alaka, bakalım bugünde isteyecekmiyim:)
Bunun dışında allah nazardan saklasın maşallahım var ne mide bulantısı,ne baş dönmesi ne başka bir şey, bebiş sürekli aklımda olmasa hani hamile belirtisi hiç göstermediğim için unutucam bile nerdeyse:)
Doktora bebişi görmeden önce ben hiç bişey hissetmiyorum acaba bi terslik olmasın dediğimde ,güldü resmen deli misin daha ne istiyorsun diye:)
Aklımdaki tüm soruları ben daha sormadan yanıtladı zaten doktorum, bunun dışında internette okuduğum, özellikle bu aylarda makyaj malzemesi kullanılmamasına dair şeylere tamamen uydurmasyon gözüyle baktı birde azarı yedim deli gibi internete takıldığım için:)
İnternette şu haftada bebek şu kadar mm falan yazıyor, neye göre nasıl yazarsın diyor, sonra insanlar benimki o kadar değil demek ki bir terslik var deyip üzülüyor dedi, her anne babanın bebeği aynı cm olabilir mi? ben eşimle kısa boyluyumdur, normalden küçük olabilir, siz uzun boylusunuz farklı özellik gösterir, oyüzden bunlara takılmayın dedi, şimdi düşünüyorum haklıda..

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok güzel deneyimler bunlar. Her anın tadını çıkar...Bence de fazla takılma internette okuduklarına kafayı yersin sonra. www.gebelik.org adlı site tüm anne adaylarının tercihidir. Ben de bir tek oraya bakıyordum.Beslenme planın da çok güzel...Ton balığı istediyse canın bil ki vücudunda ton balığında bulunan bir şeyin eksikliği vardır. Vücudun nee ihtiyacı varsa insanın canı onu çekermiş :)Tekrar hayırlı olsun...Kelimeler kifayetsiz...AKlına takılan herşeyi mail atarak sorabilirsin. Seve seve yardımcı olurum...Öpüldünüz...

Meltem :-) dedi ki...

Biliyorum Handecim çok sağol, kesinlikle soracak çok şey var,danışacağım %100:)
o siteyede giriyorum arada biliyorum, neyse doktoruma güvenicem artık, o da başhekim çıktı her dk tel açmak zor :))çptüm canım bende

sevdamavisi dedi ki...

Canım,
umarım sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alırsın. hayatının tek anlamı bebek olacak bunu yaşamış biri olarak biliyorum. hatta doğduktan sonra bambaşka bir hayat seni bekliyor. ama annelik çok özel bir duygu. her anının doğum öncesi bile tadını çıkaracağına eminim. sevgiler

Adsız dedi ki...

Kıyamam ben o resme hemen hamile kalmak istedim birden.Mutluluğun taa bizim eve kadar geldi.Sağlıkla insallah.Sevgiler

Meltem :-) dedi ki...

Sevdacım, umuyorum... Herşeyin başı sağlık, sağlıklı olmasından başka dileğim yok onun için.. İlk günden itibaren her saniyenin tadını çıkarmaya çalışıyorum zaten, unutmadan herşeyi onun için kaydetmeye...Ne kadar sevildiğini, beklendiğini ilerde daha iyi anlasın diye:)Sevgiler,
Ayşe Merhaba,ziyaretin ve iyi dileklerin için teşekkür ederim, busayede ben senin blogunu keşfettim, takipteyiz:)