Lilypie Breastfeeding PicLilypie Breastfeeding Ticker

28 Ocak 2008 Pazartesi

Darıca Hayvanat Bahçesi

Geçtiğimiz Cumartesi günü ne zamandır başının etini yediğim eşimi sonunda ikna ederek Darıca' ya yol aldık. Sabahtan hava bir an kapayınca bütün moralim gitti ama sonrasında gerçekten serin ama çok güzel bir gündü.
Bilenleriniz vardır hayvanlara olan düşkünlüğümü... Bu haftanın sonunda bir minik maymun eve götürebilirdim, o kadar tatlılar yani:)
Dışarıdan yiyecek sokmuyorlar çünkü içerde belli yerlerde kuruyemiş satışı oluyor, böylece bazı maymunların ziyaretçiler tarafından beslenmesi için yapılmış olan borulara kuruyemişler atılıyor ve maymunlar bu duruma çok alıştıkları için hemen ellerini borunun ağzına tutuyorlar.
Kimi yavruların ellerinin geçebileceği kadar tellerde boşluklar var, oralardan parmaklarını size uzatıyorlar yemek ver diye:) parmakları o kadar ince ve narinki..
Papağanları bile elimizle besledik, onlar bile kafeslerinin önünden ayrılırken, arkamızdan nasıl bağırdılar anlatamam...
Neyse gerisi sizin gidip görmeniz için merak konusu olsun, çünkü Darıca Hayvanat Bahçesi'nin, siz ziyaretçilerine çok ihtiyacı var. Kapıdaki giriş ücretinden ve geliyor ise belediyeden aldığı yardımlarla o hayvanlar ayakta durmaya çalışıyor.
Gönül ister ki hepsi doğal ortamında kalsalar... Kimisini izlerken yüreğiniz parçalanıyor...Ama madem oradalar bari ufakta olsa katkımız olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ne iyi etmişsiniz.DOğayla içiçe olmak da gerek arada...Sana iyi geldiğine eminim...

ps: Meltem ciğim Lezzet Aşkını yemek blogları arasından çıkarıp başka başlık altında yer vermen mümkün mü?Çünkü biliyorsun Lezzet aşkı yemek sitesi değil...Çok sevinirim eğer değiştirebilirsen. Sevgiler...

Meltem :-) dedi ki...

Haklısın Handecim, ne zamandır aklımdaydı, malum bu aralar çok şey güncelledim daha sıra oraya gelememişti, bu bahaneyle düzeltmiş oldum:)
Sevgiler