Lilypie Breastfeeding PicLilypie Breastfeeding Ticker

23 Ocak 2008 Çarşamba

KALBİMİZ' in Odası

Minik Kalbimizin haberini aldıktan sonra kafada planlar uçuşmaya başladı. Kendimi çok sabırsız, aceleci, hemen olsun bitsinci görürdüm ama kocam beni geçti, bebiş sayesinde yeni huylarını keşfediyorum:)
Haberi aldıktan sonraki 10 gün içinde neredeyse herşey son buldu diyebiliriz:)
Önce bebişin odasına karar verildi. Sonrada ne yapsak da renklendirsek burayı diye düşünmeye başladık.
Evimize işçi sokmaktan artık çok sıkıldığımız için ve odanın rengini de değiştirmeyi düşünmediğimiz için, bordür yapmaya karar verdik. Biraz internetten araştırdık, çeşitli dekorasyon sitelerini gezdik. Sonra ilk gittiğimiz yerden bordür beğenip çıktık.
Bordür için:
Yerden yüksekliğe karar verildi,
Belirli aralıklarla işaretler çizildi,
Resimde görüldüğü gibi ben bu esnada yapıştırıcısını hazırladım, uzun ve zahmetli bir iş öncelikle, boza kıvamına gelene kadar yapıştırıcı tanelerini ılık suda karıştırmak gerekiyor.
Bordürler duvar boyuna göre kesildi, aralarda birleştirme yerlerinde sorun yaşamak istemediğimiz için biz zoru başardık ve 5 er metre olarak kestik bordürleri,
Arkaları yapışkanlandı ve yumuşaması için bekletildi.
Daha sonra ben bordürleri tutarken,eşim çizgiler boyunca yapıştırıp, kuru temiz bir bezle hava kabarcıklarını yok etti.
Sonuç harikaydı:)
Bordürden arta kalan arabaları kestik böylece bordürün alt yada üst kısmına dağınık bir şekilde sanki bütün bir duvar kağıdı süsü verecektik, ama sonuç o kadar sade ve güzel çıktıki daha kalabalık bir ortam yaratmak istemedik, ben onlara başka bir çözüm bulacağım artık:)
Çocuk odası için düşündüğümüz yerde mevcut bir dolabımız olduğu için bir kısmını bebişe ayırdık, böylece odayı boşu boşuna bir dolapla daha kaplamadık.
Bunun yerine IKEA' dan aynı dolabımızın renginde 3 çekmece aldık, sanki ısmarlama gibi oldu.
Son olarak park yatağımız geldi ve onu kurduk. Yatağına hayran kaldım, başucunda küçük bir alet var, ışık yanıyor, dilerseniz sürekli bir ninni gibi müzik, en ilginci ise sese duyarlı, bebek ağlamasını algıladığında otomatik olarak titriyor böylece yatakta hareket ediyor, aynı zamanda sakinleştirici müziği çalıyor:)
Aynı haftasonu bebişin arabasını da alınca geriye halısı kalmıştı, ee benim kocam yine rahat durmadı ve halısının da siparişi verildi:)
Ürünleri merak edenler için, farklı yerlerden çok fazla inceleyerek en uygununu aldığımızı söyleyebilirim, size de yardımcı olması için ilgili linkleri veriyorum.
Park yatağımızı Pratik Ev' den, bebek arabamızı E-Bebek' den , bu arada biz pek çok araba denedik, amacımız hem gereksiz para vermemek hem de bebişin rahat edebileceği, sağlam bir araba almaktı, bu ürünle hepsine sahip olabilirsiniz hem de aynı ülkelerde üretilmiş, aynı testlerden geçmiş pek çok üründen daha az para vermiş olursunuz.Arabanın , sepet kısmı çok geniş, tutma yerinde özel bölmeleri sayesinde mamalarını saklayabiliyorsunuz, ve çok kolay açıp kapatabiliyorsunuz, tabiki bastonlara göre yer kaplaması biraz fazla bunuda gözarda etmeyin.
Halımız ise İvi Market' den halıyı ilk görüşte çok beğendim ama jetonum geç düştü:) Ben bu halıyı nerde gördüm nerde gördüm derken resimleri gözden geçirdiğimde Erinle üzerinde oynadığımızı farkettim :) Umarım Ayça' yı kızdırmayız aynı halıyı aldık diye:) Ama Ayçacım sizin halının fonu kremmiş ben lacivert aldım:(
Şu an oda tam anlamıyla yerleşmediğinden, son halini çekmedim, bende sabırsızlanıyorum.
Şimdi tabi bir takım sorular gelebilir akla.
Daha cinsiyeti bilmiyorsunuz bordürleri arabalı almışsınız v.s
Ben ve eşim mavi ve pembe ayırımına hem karşıyız hem de hiç sevmiyoruz. Bu yüzden herşeyimiz unisex renklerdedir. Yani turuncular, yeşiller, sarılar, kırmızılar.
Bebişin odası turuncu ağırlıklı oldu, perdeleri, lambası hep turuncu. Bordür evet arabalı ama içlerinde şeker ayıcıklar var v.s biz daha çok renklerine vurulduk, duvarımızın rengini tamamladı, içindeki renklerde perdeleri...
Zaten dediğim gibi kızımda olsa deli gibi baştan aşağıya herşeyi barbieli cindyli olmayacak.
Tabiki aklı erdiğinde istediğini seçip giymeye, odasındakileri değiştirmeye sonsuz özgür olacak, ama bu aşamada daha çok erken ve annesinin babasının zevkini kabul etmek zorunda kalacak birazcık:))

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Derin in de hiç barbie li süsleri yok. Oldum olası da bu tip standartlaştırmalara da gıcık olmuşumdur zaten...Bİzim çocuk odası yapmayı düşündüğümüz oda zaten çok şeker bir fıstık yeşili rengiydi. Bİz de bütün eşyalarını fıstık yeşili aldık. Bordür bile yapmadık. Kendiliğinden cıvıl cıvıl oldu seçtiğimiz halı ve perdeyle :) Öpüyorum bebişkoyu ve seni :)

Meltem :-) dedi ki...

Aynen öyle Handecim, su yeşili de çok güzel bir renk, hem kız hem erkek çocuğu için...
Biz de sizi öpüyoruz:)

Betül dedi ki...

meltemcim ne kadar hızlısınız maşallah...Bu ne hız...Bizde bile hala bu ihtiyaçlar giderilmedi..ay ben panik yaptım şimdi geçmi kalacağım ne?ama benim beklememdeki sebep belki taşınacağım diye:)

Meltem :-) dedi ki...

Betülcüm yok sen bize bakma:) bizimki normal değil:)
Hem taşınma durumu diyorsun dahada hamileleğin ilerlemeden üstesinden gelmen gerek. Bizde allaha şükür öyle bir durum herhalde uzun bir süre olamayacak oyüzden kafamıza göre birşeyler yapıyoruz.
Allah kolaylık versin ne diyim:)

KeLeBeK dedi ki...

merhaba, hamileliğiniz ve minik bebişiniz hayırlı olsun, inşaAllah sağlıkla kucağınıza alırsınız, ne kadar erken başlamışsınız hazırlıklara, benden söylemesi herşeyini yapıp bitirmeyin, sonlara doğru boş boş beklemesi çok sıkıcı olacak :))

Meltem :-) dedi ki...

Kelebek Merhaba,:)
Artık bunun için çok geç neredeyse birşey kalmadı, ama bu bizim her konudaki huyumuz maalesef:)Artık napalım oturup bekleyeceğiz....Sevgiler

AycA dedi ki...

Meltemcim.. canımcım . biliyorum heyecan dorukta ama biraz daha bekleyin derim - 5-6 ay kadar hatta- alışveriş için.. sonradan işe yaramaz bir sürü harcama yapmış olduğunuzu görmenizi istemem.. hem ben de sana ürün tavsiyelerinde bulunim bir dur yahuuu.. zevki mi kalır sen hemen hepsini alırsan vıdı tırı konuşmazsam..
şaka bir yana cidden çok şey alma.. bak göreceksin bir çoğu boşa çıkıyor.Benim sitede bir liste var alışveriş listesi onu al önüne .. uzun zaman içerisinde hazırlandı. Üstelik revize etmem bile lazım çoğu işe yaramıor.Seninle beraber onu da yapayım bari.. hatta gittim yapmaya..:)

Meltem :-) dedi ki...

:) haklısın Ayçacım,
Bu arada ben zaten çoktan aldım senden o listeyi kendime göre güncelledim vs. Artık durdurduk zaten alımı:)
Öylede abartı bişey yapmadık zaten, demirbaşlar ok:) birazda indirimleri kovalayarak kenara attığımız body vs var
zaten soranlara body falan getirmeyin diyorum :)
Sen yinede revize et birde oradan kontrol ederim. Ayrıca tabiki sana bol bol sorularım var merak etme sıkılına kadar yanıt vericen:)