Lilypie Breastfeeding PicLilypie Breastfeeding Ticker

21 Mart 2008 Cuma

Şimdi nerden çıktı bu huzursuzluk...

Bana olmaz diyordum, çünkü şimdiye kadar hamileler şu haftada şunu yaşar v.s. hiçbir belirti bende tutmamıştı ama bugün ya havadan ya da hamilelikte olabileceği söylenen gel-gitlerden mi bilemediğim bir bunalımın içindeyim.
Bu sabah kalktığımdan beri sürekli ağlamak geliyor içimden, karnımdan boğazıma kadar bir baskı var sanki, nefes alamıyorum.
Kendimi güçsüz, çirkin, şekilsiz, ve bu aylara göre gereğinden fazla olduğunu düşündüğüm şiş göbeğime bakar buluyorum.
Bugünlerde yoğun ve yorgun geçen günler sebebiyle sanırım fazla beklediğim ilgiliyi de bulamadım kimseden son günlerde, bilmiyorum işte, sonuçta canım sıkkın ve hıçkıra hıçkıra ağlamak istiyorum.
Biliyorum geçici, hava açacak, bahar gelecek, ben düzeleceğim ama ne biliyim işte bende hiçbirşey olması gerektiği rutilikte gelişmeyince bunalımsız, pozitif gidince nerden çıktı bu hal bilemiyorum.
Sanırım hep alıştığım aynadaki görüntümden uzaklaşıyorum ve bu beni korkutmaya yeni başladı, halbuki göbeğim çıksın diye beklerken..
Beğenilmeme korkusu mu?Bilmem...Biraz şımartılma zamanım geldi galiba...
Nefesim daralıyor, rutin yürüyüşlerim aksadı, sanırım onlar bana moraldi...
Neyse bu da geçecek tabiki.. Belki sebepsiz kaldırırım bile bu yazıyı...

5 yorum:

mummy dedi ki...

Bu yazı sana ait olmamalı Meltecim ya ben seni hep kendine güvenen ve pozitif yazılarınla hatırlıyorum yanılıyomuyum? Öncelikle aşağıdaki fotoğralarına bidaha baktım görünüşünde hiç de bişey yok gayet tatlısın ve karnın basket topu gibi çıkınca da gayet tatlı olacaksın hem hamilelik güzellik katar bütün kadınlara tamam bazı orantısızlıklar da olmuyo ve bu üzüntü halleri bana da gelmiyo değil ama anne oluyoruz be güzelim bu geçici sürece katlanamazmıyız bunun için...
Hadi dön bakıyım hemen eski haline..Kal sağlıcakla..

sevdamavisi dedi ki...

Meltemciğim,
bu belirtilerin sebebi sadece psikolojik değil aynı zamanda da fiziksel. Hormonların dğişiyor ve bunlar gayet normal . elbette ki biraz bunalım yaşayacak, duygusallaşacaksın.Doğumdan sonra da böyle zamanların olacak ama neyseki geçecek. ağlamak istiyorsan da ağla. sevgiler

Betül dedi ki...

meltemcim sıkma sen canını bende de oldu aynı şeyler ama inan koskoca olmuş bir göbişinde ayrı keyfi var..:)
en azından insanlar kilo almışsın rejim yap cümlesini kullanmıyor onun yerine ay bebiş ne kadar büyümüş diyorlar...:)

senem dedi ki...

Meltem, uzun bir yorum yazmistim ama sanirim yokoldu. Bence bu yaziyi sakin silme, ilerde bakar hatirlarsin, gulersin. Bu mevsimde, hem de bu hormonlarla boyle ruhsal degisiklikler cok normaldir herhalde. Degisen ve belki de asla eski haline donmeyecek bir vucut fikriyle basetmek de kolay degil ama olsun, hepsine degecek.... hele bi tepiklemeye baslasinlar... ustelik resimlerde de gercekten son derece iyi gorunuyorsun. Sen bi de benim gobegimi gor!!!

Cook sevgiler

Senem

Meltem :-) dedi ki...

Dostlarım, dost diyorum çünkü hem iyi hem kötü günde de şöyle bir okumak yerine, beni canlı tutup, moralimi yerine getirici sözlerinizle yanlız bırakmıyorsunuz. Sizlere çok ama çok teşekkürler...
Ben iyiyim, toparladım, sayenizde...