Lilypie Breastfeeding PicLilypie Breastfeeding Ticker

25 Mayıs 2009 Pazartesi

İLK DİŞ


Tolga' nın bu sabah sağ alt dişi başını gösterdi biz de dün geceki iki saatte bir kalkma sebebimizi öğrenmiş olduk:) Ateş olmadı ama ateş bu dişin çıkmasından önce mi sonra mı ne zaman oluyor bilemiyorum. Sadece huzursuzluk, huysuzluk ve uykusuzluk var hepimizde tabiki:)

Artık gündüz uykularımız üç seferden ikiye indi. Bu durumda benim işler daha zorlaştı tabi çünkü birçok işimi uykusu sırasında yapıyordum.

Bugünkü bir başka ilkimiz de Tolga'nın beni sabah müzikle uyandırmasıydı. Park yatağının başındaki müzikli alete ayaklarının üzerinde durarak uzanmış ve düğmelere basmış. Artık ayaklarının üzerinde her yere rahatlıkla ulaşabiliyor ve ben her ilkinde olduğu gibi "benim oğlum büyümüş yaa" diyorum:)

Şimdi anneler sizden ricam bu diş buğdayı hikayesi nedir, nasıl yapılır, özellikle yapılan bir yemeği var mıdır bana bunlarla ilgili yazar mısınız? Organizasyon yapmadan duramayan biri olarak bana bir eğlence daha çıktı:)
Anneannemiz tatilden dönene kadar bekleyeceğiz ama internette araştırmak yerine bunu yapmış annelerden öğrenmeyi tercih ediyorum. Sevgiler....

6 yorum:

Ozlem dedi ki...

Merhaba, benim kızım da 7,5 aylık. 5,5 aylıkken çıkardı ilk dişlerini. Bende ona diş buğdayı yaptım. Buğdayı ve nohutu haşlıyosun, isteyen tuzla isteyen şeker ekleyerek yiyor. Ama genelde şekerle yenir. Üzerine de ceviz, fındık nar ekleyerek süsleyebilirsin. Başından aşağı buğday tanesi serpmek gibi de adetler var ama ben onu yapmamıştım. Birde önüne makas, kitap, kalem, tarak gibi cisimler koyuyorsun, ilk hangisine uzanırsa ilerde onunla alakalı bir mesleği seçeceğine inanılıyor. Hadi size kolay gelsin:)

Betül dedi ki...

hayırlı olsun Meltemcim...Efede de diş çıkartırken aynı belirtiler oluyor ama ateş olmuyor.Yani belki sizde ateşsiz atlatabilirsiniz.
Diş buğdayına gelince biz yapmadık ama eğlenceli organizasyon olduğunu duyarım hep.Sanada başarılar bu organizasyonda..
Sevgiler.

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

fotografa bakınca ürktüm bir an. sizinki böyle mi çıktı diyecektim :))
meltem hayırlı olsun dişiniz. sanırım bizim oğlanlar art arda çıkarıyorlar dişleri. zor bir dönem
hepimize kolay gelsin

K.T dedi ki...

Merhabalar.
Hayırlı olsun dişiniz. Biz halen beklemedeyiz. Doktor 1 ay daha olmaz dedi.
diş bugday ını bende bu sene öğrendim. Ben de Kuzey Tan'ıma yapacağım.siz bulduğunuz detayları blogta paylaşırsanız bize de yardımcı olursun.

senem dedi ki...

oooo, hayırlı olsun dişiniz.. ne güzel görünüyor di mi o dişli minik ağız.. ben de diş buğdayı yapmak istiyorum meltem, senin blog yine bayağı faydali bilgiler içerecek benim için..

tolga'yı çoook öptümmm...

BURÇİN dedi ki...

Canım benim, benim bildiğim Dişbuğdayı, kaynatılmış buğdayın şekerle karıştırılıp sonrasında üzerine nar,ceviz meyve şekerleri konularak süslenmesi ile olur. AYrıca İçine boncuk veya yüzük gibi bir şey saklanır. Sakanan eşyayı bulan kişi çocuğa birşyler alır:D
yapalım mı cumartesi:p