Lilypie Breastfeeding PicLilypie Breastfeeding Ticker

4 Mayıs 2009 Pazartesi

Tolga 8 Aylık:)

Minik kalbimin, oğlumun, meleğimin bir ayı daha geride kaldı. İşte unutmayayım diye aklıma geldikçe karaladığım notlarım:

*Tolga geçtiğimiz aydan beri bütün evi emekleyerek geziyor, karıştırıyor,önüne geleni ağzına götürmek suretiyle tanımaya çalışıyor.Hala çok hızlı bir şekilde ama yüzer gibi emekliyor.
*Oldukça meraklı ve birazda yaramaz bir çocuk, hani yerinde duramayan cinsinden:)
*Kendisine özel hazırladığım, örtülerle temiz bir alan yarattığım yer hariç her yerde geziyor. Bu aralar yeni gözdesi ayakkabı dolabındaki kutuları aşağıya indirmek.
*Koltuk kenarı yada sandalyeye tutunarak ayaklarını kendine çekip yükselmeyi öğrendi ancak hala tutunarakda olsa ayakta uzun süre durmuyor.
*Bütün elektronik aletlere karşı büyük bir ilgisi var, özellikle kumandalar, fotoğraf makinası...
*Önceleri TV nin bulunduğu cam konsoldan kendisini alamıyorduk ve çare olarak etrafını minderlerle kapamıştık ama kısa sürede o minderleri de yara yara ulaşmayı keşfetti.Sonra merak ettiği herşeyi kurcalamasına izin verdik. Sonuç: artık eskisi gibi ilgisi yok. Yani bundan da bir kez daha anladıkki yasak olan herşey cazip!
*Tolga yaklaşık 20 gündür desteksiz oturabiliyor.
*Meraklı bir çocuk olduğunu 3 aylıktan beri biliyordum çünkü her bir objeye yada insana direk gözünün içine bakıyor, odaklanıyor, ellerini çok iyi kullanıp inceliyordu.
*Elleriyle ses çıkardığını farketti ve masalara,parkelere ya eliyle ya emziğini pat pat vurarak ses çıkartıyor. buna rağmen alkış yapmayı öğretemedim gerçi çokda üstünde durmadım.
*En sevdiği yemekler: kabak, mücver, semizoto,mercimek ve tarhana çorbası bunlarla birlikte en çok da köfte delisi:)
*Tolga çok net baba ve mama kelimeleri söylüyor.
*Camdan dışarı bakmayı seviyor.Giyinmeyi sevmesede kapıyı kapatıp asansöre bindiğimizde sevinçten neredeyse kucaktan atlayacak kadar mutlu oluyor.
*Ali babanın çiftliğini söylediğimde gülüyor bir de bu aralar Yapı Kredinin Adios reklamına deli oluyor:)
*Yatağının başucundaki ışıklı aletin düğmelerine parmaklarını çok güzel kullanıp basıp açabiliyor.
*Dişlerinin kaşıntısından emziğini ısırıyor ama hala dişlerden ses yok.

5 yorum:

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

allam nerdeyse aynı
adios reklamına biz de bayılıyoz. demekki reklamda bebekleri çeken bir şey var. tv konsolunun önüne ben de minder attım. tuna ulaşamadıkça deli oluyor :))

İclal dedi ki...

Nice 8 aylara diyelim :)
Maşallah barekallah pek becerikli minik tolga.Bir noktaya takıldım meltemcim.Köfteyi nasıl yediriyorsun? Benimki de 7,5 aylık ama katı şeyleri çok zor yiyor.Selamlar.

Betül dedi ki...

paşa büyüyor,işin zorlaşıyor Meltemcim.

guls dedi ki...

Gülş teyzesinin oyuncağını da sevmeye başladı dimi meltem? Artık onsuz uyuyamıyordur bence! :)

Meltem :-) dedi ki...

İclal Merhaba,
Köfteyi bıçakla yada elimle küçük parçalara ayırıyorum ve yiyiyor.İstersen rahat yutması için aynı kaşığa biraz yoğurt koy öylede yutabilir.Kolay gelsin:)