Lilypie Breastfeeding PicLilypie Breastfeeding Ticker

26 Şubat 2009 Perşembe

Tolga'nın Tahtı:)


Tolga bugün ilk kez mama sandalyesine oturdu ve ben bugün yine oğlum büyüdü dedim:)
Dr. Kadir Bey mama yerine inek sütü dedi ama çok fazla kabızlık çekti Tolga bu yüzden de huysuz günler...Doktora sormadan yeni bir şeyler denemeyeceğim dediysem de çaresiz kalınca zeytinyağı da içeriyorsun, kayısıları haşlayıp meyve suyu da yapıyorsun.Hal böyle olunca yoğurda da başlatayım dedim ve ilk yoğurtlarımı yapmaya başladım. Henüz tam kıvamı tutturamadım biraz sulu oluyor ama en azından katkısız çünkü mayası da ev yoğurdu. Ve ilk gün bir kaşık derken bugün artık neredeyse yarım kahve fincanı yiyiyoruz, bugün ayrıca içine cam rendede muz rendeledik ve çok sevdi Tolga. Akşama da elma rendesi deneyeceğim. Cumartesi günü doktor randevumuz var bakalım bu denemelerimize ne diyecek.

13 Şubat 2009 Cuma

Ödül aldık ve dağıttık:)


Minik Efe' nin annesi sevgili Betül ödüllendirmiş beni...Betül' ün blogunu ilk ben de yemekle ilgili birşeyler yaparken bulmuştum. O günlerde başlayan takibim minik Efe' nin haberiyle anne ve oğlunun günlüğüne terfi etti tıpki ben de olduğu gibi, o yüzden Betül' ün blogunun yeri ayrıdır:)
Bizde oyunun kurallarına uyalım,kuralları paylaşıp ödülleri dağıtalım.Teşekkürler Betülcüğüm.
Bu ödül ile ilgili 3 kural şöyle;
_Seni ödüllendiren blogun linkini ver,
_Bu ödülü başka 7 blog sahibine gönder,
_Seçilen blog yazarlarını durumdan haberdar et.

O zaman benim seçtiğim ve sık sık takip ettiğim bloglar...
Sevgili Senem, Hülya, Seyhan, Esin, İlkay,Ayşe ve Belgin
Sevgiler, kolaylıklar:)

10 Şubat 2009 Salı

İyiki Doğdun DEDECİĞİM...


Ben hem anne hem baba tarafından dedelerimi göremedim. Bunun eksikliğini sadece bu duyguyu yaşamış olanlar anlayabilir.

Üniversiteye giderken genelde aynı saatteki otobüse binerdim ve o saatte hep bir dede-torun kucak kucağa aynı saatte o otobüste olurdu. Herhalde okuldan yada bir yerden alıp getirip-götürüyordu dede...Ben de her akşam onları izlerdim. Gerçekten başka bir duygu olmalı..

Kendi dedem torunları için "Bir büyüselerde dede bana bisiklet al demelerini duysam" dermiş... Yazık olamadı bu istek tabi, hem onun için hem bizim için, bizim ailede büyükler biraz erken çökmüşler, yokluk, hayat şartları vs. bir de babamla dedem arasındaki yaş farkları aynı zamanda annemle de dedem arasında...

Biz de öyle olmayacak Allah izin verirse. Tolga'nın bizim büyüklerimizle iç içe, o duyguları yaşayarak büyümesini herşeyden çok istiyorum. Evet belki onlar bizden daha çok torunlarını şımartarak büyütecekler, bizim oğlan belki onlardan yüz bulup kafa tutacak:) bilemiyorum şimdi ama ne olursa olsun bu onun için büyük bir güvence olacak. Arkasında büyük geniş bir aile olduğunu bilmek, kimi zaman anne-babada bulamadığı desteği gösterecek, onu şımartacak birilerinin olduğunu bilmek bence harika bir duygu.

Kendi adıma söylemeliyim ki şimdi bir dedem olsaydı yaşıma bakmaz yine ona kedi gibi sırnaşır dizinin dibinden ayrılmazdım gibi geliyor. İnsanın yaşı ne olursa olsun bir yanı hep çocuktur, çocuk gibi ilgi görmek ister, bu onu mutlu eder..

Uzun lafın kısası haftasonu birer gün arayla annemle babamın önce evlilik yıldönümlerini ertesi gün de babamın doğum gününü kutladık.

Benim için dünyanın en mükemmel babası olan babam,şimdi oğluma dünyanın en güzel dedeliğini yapıyor aynı zamanda. Allah izin verirse de uzun yıllar birlikte çok güzel vakit geçireceklerine eminim. Çünkü gözünü bir an olsun ondan ayırmıyor, yerlerde onu biraz olsun güldürmek için uğraşıyor:) Oğlumun da benim gibi ondan öğreneceği çok şey olacak...

Oğlum da umarım gün gelir ne kadar zengin olduğunu anlar...İyi Doğdun Babacığım...

Bu hediye ve el-ayak izi geçen gün Ayça ve Erin' in etkinliğini görünce aklıma geldi. El izi tabi iyi olmadı çünkü Tolga kağıt görünce hemen acuna alıp ağzına götürüyor oyüzden sadece ayak izi iyi oldu:)

8 Şubat 2009 Pazar

Biraz da Alışveriş:)

Bir süre önce evden çalışmaya başladığımı yazmıştım, böylece hem Tolga yanımda olacak hem de aile bütçesine katkı sağlayacaktım, hala devam ediyorum ama bu işin bence en iyi yanı bir köşede akşam olunca omuzlarım çökmüş, perperişan oturmamak oldu. Daha fazla enerji sarfediyorum belki ama bir işe yaradığımı hissetmeye başladım tekrar. Tabiki dünyanın bence en büyük sorumluğu ve işine sahibim, anneyim ama benim durumumda olanlar daha iyi anlamıştır eminim ne demek istediğimi....
Bu postu yazmamadaki amaç yaklaşan Sevgililer günü yada herhangi bir zaman için internetten alışveriş yapmayı da seviyorsanız bana da uğrayabilirsiniz demek içindi
Gittigidiyor sayfasında Arama alanına, satıcı arama kısmına Calicali yazarsanız çoğunlukta bayan eşyalarını göreceksiniz.Orjinal BEBE marka çantalar yada elbiseler... Yine Satıcı arama kısmına Dongido yazarsanız da beyler için boxer çeşitlerini göreceksiniz.
Eğer bu sitelerden alışveriş yapıyorsanız,en azından beni tanıyanlar,daha güvenilir, her sorunuzu yanıtlayabilecek, bilindik bir kişi tercih ederseniz ben buradayım...

5 Şubat 2009 Perşembe

Tolga 5 Aylık :)


5 Şubat 2009
Kilo yaklaşık:7.000 kg. Boy:66cm

3 Şubat 2009 Salı

İlklerin günü..


Dün iki tane ilk yaşandı. İlki Tolga ilk kez desteksiz yüzüstü iken sırtüstü dönüş yapabildi:) Bir diğeri ise geçtiğimiz haftasonu alıp,kurduğumuz büyüyebilen yatağında ilk gündüz ve gecesini geçirdi.
Doktorumuz gelecek ay demişti ama ben denemek istedim ve odasına geçirdik.
Gece tabiki yanımda, park yatağında yattığı gibi kolay geçmedi. Karanlıkda olsa emziğini el yordamıyla takar ve uykuma devam ederim, şimdi ise yataktan kalk yan odaya git aşaması doğal olarak benim uykuya geçişimi uzattı ama yılmak yok aynen devam...
Bir kere emzik takma,2 kere emzirme derken sabahı ettik ama düne göre çok daha uykusuz ve yorgunum. Gündüzleri de artık odasında yatırıyorum.
Yatağa bakıp kaygılanmayın sakın,resmi çektikten sonra kenarları için de koruma almıştık onu da taktık, yine de yetinmedik korkudan üç tarafını yastık bir de yere minder attık:)

2 Şubat 2009 Pazartesi