29 Aralık 2006 Cuma

Meyveli Kek

Her zaman aynı oranda kabarma garantili bir kek tarifi bu. Keki oluşturan ana malzemeler ;

3 Yumurta, 1 su bardağı toz şeker (yumurta ve toz şeker beyaz bir kıvam elde edilene kadar çırpılır), 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 1 pk. vanilya, 1 pk. kabartma tozu, 3 su bardağı tepeleme un. Bu malzemeler kekin ana hatlarını oluştururken siz buna ilave olarak, kuru meyve parçaları ile çekilmiş ceviz içi karıştırabilir, çikolata parçaları ile çekilmiş fındık ilave edebilir, az limon suyu ve kabuğunu rendeleyebilirsiniz. Resimde görmüş olduğunuz kekin içerisinde karışık kuru meyve parçaları ile irice çekilmiş ceviz içi bulunmaktadır.

1 bardaktan 2 parmak eksik olan sıvı yağın eksik kalan az miktarını da kek kalıbını yağlamak için kullanıyorum böylelikle çok kolay bir şekilde kek kalıbından ayrılıyor. 200 derecede yaklaşık 30 dk. da nefis kabarmış kekiniz oluyor. Bu tarif için daha 5 günlük anne olan arkadaşım Canan' a teşekkür ederim :)

Hiç yorum yok: