5 Ekim 2007 Cuma

Ispanak Püresi



Geçenlerde gittiğim bir mekanda, etin yanında sunulmuştu sonradan anladığım ıspanak püresi:) Hazırlanışı çok kolay, tadı çok ama çok lezzetli bir yemek. Daha çok et yada tavuk yemeklerinin yanında sunulması tercih ediliyor. Denemenizi tavsiye ederim.

Yarım kilo ıspanak

Beşamel sos
Tuz
Karabiber
Lor peyniri yada ricotta peyniri
Muskat (Hintcevizi)

Ispanakları ince ince kestikten sonra haşlayıp, süzüyorsunuz. Ben vakitsizlikten dolayı hazır beşamel sos kullandım siz dilediğiniz ölçülerde yani ister daha katı ister biraz daha sos kıvamında olabilecek şekilde de beşamel sosunuzu evde hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız ıspanaklarla beşameli karıştırıp, tuz,karabiber, peynir ve 4/1 çay kaşığının ucu ile muskat rendesi ilave ederseniz kısa sürede, çok lezzetli işte bu ıspanak püresinin tadına bakma şansını yakalarsınız:))

1 yorum:

kizilciksurubu dedi ki...

hayirli ve güzel bir bayram dilerim.