Lilypie Breastfeeding PicLilypie Breastfeeding Ticker

28 Aralık 2007 Cuma

Karşılıksız Sevgi


Bugün mailime gelen resimlerdi...İnsanın bu sevgi karşısında içi gidiyor değil mi?
Bebekler için evcil hayvanlarla birarada büyümelerinin çok önemli olduğunu okumuşsunuzdur. Özellikle köpekler bu türlerin içinde en karşılıksız sevgi verebilen canlılardır.Bebekle birlikte hemen hemen aynı zamanlarda eve gelen yavru bir köpek onunla birlikte büyüdüğü için bebeği daha çok sahiplenir,korur,sevgisini fazlasıyla belli eder. Bebekte bu canlılar sayesinde, çok daha huzurlu, mutlu ve benimde henüz bilemeyeceğim kadar küçüklükten itibaren sorumluluk sahibi bireyler olurlarmış.
Kedi veya köpeğinizi çok yoğun, stresli yada sinirli zamanınızda kucağınıza alıp okşamaya başlayın, inanamayacağınız kadar kısa bir sürede ne sinirinizden ne de stresinizden eser kalmayacak, bana inanın.
Biliyorum tüy,kist,hastalık vs için endişe duyabilirsiniz ama hem bir veteriner ile görüşürseniz hem de yeterince araştırma yaparsanız bu tür risklerin en azından evde hayvan beslemeseniz dahi bebeğinizin yada sizin başına gelebileceğinde de emin olun.
Çok bilimsel olan bilgiler veremeyeceğim belki ama zamanında bir veterinden edindiğim bilgiler şöyleydi: Kedi ve köpeklere her 3 ayda bir vurulan kist aşısının yada hapının hayvana için değil insanlar için yapıldığını unutmayın. Bu şekilde, periyodik olarak yapılan kist aşıları sayesinde insana bir hastalık geçmesi mümkün değil, zira 14 yıl benimle yaşayan köpeğimden biliyorum ki en ufak bir hastalık geçirmedim.
Bununla birlikte kedi ve köpekler dışkılarını yaparken birşekilde tüyde açığa çıkarmış ve bu tüyün hava yolu ile ağızdan içeri girmesi neticesinde vücudun bağışıklık sisteminin zayıflığı yüzünden de vücutta bir birikim yapabilmekteymiş ancak bilinki bu daha çok kedilerde olmakta. Bunun içinde çok yakından tanık olduğum bir durum var. Yakın aile dostumuzun kızları, benimde arkadaşım olan bu kişi, evinde şu ana kadar korktukları için herhangi bir canlı yetiştirmemelerine rağmen, kızın aniden bir takım sıkıntılar yaşaması üzerine hastaneye gittiler ve akciğerinde bir avuç içi kadar tüy bulundu ve bu çıkanı da bizzat gördüm. Bunlar tüy yumağıydı. Hatta kısa bir süre yakınlarında tek bizim köpeğimiz olduğu için sanki biz bile sorumlu tutulduk, uzun süre gelmediler bize:) Bu korkuyla tüm aile bireyleri olarak akciğer filmi çektirdik ki şükür hiçbirşey çıkmadı. Tabi onlar bu esnada çoktan bu tüy yumağının kediye ait olduğunu anladılar. Kedi tüyü, köpek tüyüne göre iğne gibi sert ve dümdüzdür,ağız yoluyla girişi daha tehlikeli sonuçlar doğurmaktadır ama bilin ki sebebi daha çok yukarıda belirttiğim dışkı sorunudur.
Yani, siz evde hayvan besmeyeyimde çocuğuma birşey olmasın diye korksanız da çocuğunuz zaten hergün sokakta bu tehlikeyi yaşar, tabi hepimizde ama bunun başa gelme oranı da oldukça düşük bunuda unutmayın...

Hiç yorum yok: