Lilypie Breastfeeding PicLilypie Breastfeeding Ticker

29 Temmuz 2008 Salı

35.Hafta

İnanılır gibi değil....Bu günler nasıl geçecek diye düşünüyordum, ah bir tekmelese diyordum ve şimdi geldik 35. haftaya, miyadımızı doldurursak 6 hafta kaldı demek...

Günler artık çok ama çok hızlı geçiyor, Tolga' mın odası hazır ama bir 15 günlük süreçte kıyafetlerinin yıkanıp,ütülenmesi işleri var sanırım en keyifli işte bu:)

Önümüzdeki hafta son bir 4 günlük tatil kaçamağından sonra hastane çantamı da hazırlayacağım.Şimdilik 2 gecelik, 2 sabahlık, 1 pijama takımı ve kırmızı kurdeleden oluşuyor:)

Oğlumun tekmeleri artık doruk noktasına ulaştı. Karnımı öyle bir itiyor ki oturduğum yerde aniden dikiliyorum. Artık dönüyormu, hangi şekilden şekile giriyorsa karnımın içini oyuyor gibi, bu da biraz acı vermeye başladı.Ne zaman tekme atacak diye düşünürken şimdide bundan dert yanmak istemediğim için ağzımı çok da açmayacağım ama sanırım oldukça yaramaz bir Tolga dünyaya gelmeye hazırlanıyor:) Bu sayede peşinden koşarken aldığım kilolar da gider artık:)

Gece yataktan kalmak iyice zorlaştı, dizlerimin üstünde duramıyorum, sanırım vücut kiloyu artık taşımıyor.

Rüyalarım yavaş yavaş ameliyat masasında son bulmalı hale geldi, çok düşünmek istemiyorum ama her iki doğum şekli de beni fazlasıyla geriyor o yüzden doktorum ne derse o olacak. Rutin kontrolümüz 9 Ağustos tarihinde sanırım o gün ilk NST' ye gireceğim.

Dün gece durduk yere bıçak saplanması gibi bir ağrım oldu ama kısa sürdü, bu bir yalancı sancımı yoksa önemsiz birşey mi hiç bir bilgim yok.

Beni en çok keyiflendiren Tolga' nın hıçkırıkları,nedense sinirim bozuluyor:))) komik birşey ama çok da sağlıklıymış bu hareket.

Bazen artık gelse diyorum, her gün ona yeni giysilerini giydirsem, yıkasam, pusetle gezsek istiyorum bazen de işte ameliyattı, uykusuzluktu lafları kulağıma gelince böyle iyiyiz biz kal kalabildiğin kadar içerde diyorum:)

En çok da, sevdiğim kişiyle benim karışımımın nasıl birşey olacağını merak ediyorum yani tabiki öncelikle sağlıklı olması ama nasıl bir tipi olacak merak içindeyim:)

Bu süre zarfında iki hafta önce SSK' den izin açırma meselesini de hallettim. Allahtan korktuğum gibi çıkmadı da kısa sürede bu işte bitti. Ayrıca çok geç olmasada sağlık ocağından ilaç yazdırma, muayene vs. işlerini kullanmadığıma da üzüldüm. Yani tamam güvenilir bir doktor bulmak çok önemli, muayene için hala düşünürüm ama ilaç yazdırma gibi işleri kullanmalıymışım, geç de olsa başladım. Demir ve vitamin gibi sürekli tükettiğim ilaçları bugün karnemi yanıma alarak sağlık ocağında yazdırdım ve eczaneye hiç para vermeden çıktım. Özel sağlık sigortam %80 ödemeli olduğu için az da olsa bu miktarı ben veriyordum ve bir de poliçe zamanı çok fazla harcama yapmışsınız diye yüksek miktarda sigorta yenilemeyle karşı karşıya kalıyorum. Kısmetse bebişin aşılarını da burada yatıracağım.

3 yorum:

Betül dedi ki...

Meltemcim Tolgana kavuşmana ne kadar az kalmış.Önce kavuşma heyecanı,sonra alışma dönemi ve tatlı koşuşturmalar.İnan herşey çok zor ama çok keyifli.
Bu arada bende Efe nin aşılarını sağlık ocagında yaptırıyorum.Hastanede olsa bir sürü para vermek zorundayız.Madem böyle bir fırsatımız var değerlendirelim değilmi:)

Seyhan dedi ki...

merhaba ,

Tolga geliyor... bende tekmeleri hissetmek istiyorum elimi karnıma koyup bekliyorum ama daha çok erken malesef, ama Tolga gibi uçan tekme atacaksa geçte atsa olur :) çok az kaldı ya çok heyecanlı kendine iyi bak
sevgiler

MELEK KOKUSU dedi ki...

35.haftadasin az kalmis sunun surasi 5 hafta daha ama söylemesi kolay :D günler uzadikca uzar insanin gözüne sanirim, benim kücük hanimda coookk hareketli,diyorum karnimda böyleyse disari cikinca biz nasil basedecegiz bakalim, ama her seyden önce saglikli olsunlarda gerisi cok mühim degil...

Dogumu gözünde korkutan bitek sen degilsin, ben elimi kessem fenalasirim,bide ameliyat düsüncesi nasil korku veriyor anlatamam, gerci dogum düsünceside pek farkli degil ama neyse :D

Senin heyecanini paylasiyorum emin ol, kendine iyi bak sevgiler