Lilypie Breastfeeding PicLilypie Breastfeeding Ticker

21 Temmuz 2008 Pazartesi

Tolga' mızın Odası Hazır


Tesadüfen sitemizi ziyarete gelen Melek Kokusu oğlumun odasının hazır olup olmadığını, ne zaman başlamalı gibi sorular sormuş. Ben de ne zamandır iyi bir temizlik olsada bebişimin herşeyini bir güzel yerleştirip resim çeksem istiyordum bu bahaneyle işte oğlumuzun, pardon Tolga'mızın odası...

Blogu takip edenler bilir, biz müjdeli haberi aldığımızın ertesi günü, hangi odayı bebek odası yapacağımıza karar vermiş ve Bauhause' dan odası için bordür seçimi yapmıştık:) Kalan rulodan bir iki araba resmi keserek de aldığımız gece lambasına yapıştırdık. Bu arada anlayacağınız üzere cinsiyet belli değilken arabalı bordür aldık. Bunun şöyle bir açıklaması vardı: perdelerimiz yeniydi ve en sevdiğimiz renk turuncu olduğu için bu bordür tam oldu, e ayıcıklı falan dedik kızımız olsada çok büyük bir değişiklik olmayacaktı hem zaten kızımız olsaydıda Barbie'li falan şeylerden nefret ettiğim için öyle süslemeyecektik.

Bebek odası için düşündüğümüz odada daha önceden bir dolap yaptırmıştık bu durumda komple bir bebek odası takımı almayı başından beri düşünmedik.. Onun yerine bu dolaba uygun neler alabilirizin peşine düştük, bir iki yapışkanlı süslerle de dolabı çocuk odasına göre uydurduk ve içerisinde bir kısmı bebişe ayırdık.Ayrıdık ayırmasına da anneannesi bu kadar hamarat olunca o dolabın hiçbirşeye yetmeyeceği anlaşılmış oldu. Diktiği birbirinden orjinal yatak örtüsü ve pikeler bir başka postda yayınlarım artık.
"İkea Evimizin Herşeyi" oldu gerçekten:) İşte bu 3 çekmece ısmarlama yapılan dolapla birebir uyumlu oldu. Yine çekmece üzerlerine dolapla uygun süsler yapıştırdık. İçlerini sanırım 3 yada 4.ayımızda doldurmuştuk:)

Uzun, uykusuz gecelerde kıvrılmam için ve bebişi emzirirken de kolaylık olsun diye yine Ikea' dan bu koltuğu aldık, aslında bembeyaz olan bu koltuğa yine IKea' dan aldığımız örtüyü serdik hem renk verdi hem biraz daha uzun süre temiz kalabilecek.

Oyun parkımız Chicco' dan. Önce ürünü beğendik sonra internette en ucuza satan siteyi bulup sipariş verdik. İlk 3 ay odamıza alacağımız için tekerlekli böyle bir modeli seçtik, tatile gitmeyi de çok sevdiğimiz için yanımızda götürürüz diye düşündük. Ama her şekilde korkuluklu bir yatak alacağız.

Yine Ikea' dan aldığımız ve üzeri şimdilik bebek bakımı ile ilgili kitaplarla dolu ama daha sonra birbirinden güzel masal kitapları ile dolu olacak raf, dönence....

Erin'in odasında görüp çok beğendiğim halımız.

Son olarak yine Ikea'da tanesi 1 YTL' den satılan bu minik oyuncaklardan aldım her birine, içerisindeki renklerden kurdele dikip onları da perdeye çıt çıt dikmek suretiyle astım.Daha önceden bu oda için tasarladığım ve yepyeni duran perdemi bu şekilde renklendirerek çocuk odasına uygun hale getirdim.

Veeee, işte odamızzz

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Oda çok güzel olmuş güle güle büyüsün Tolga bey:) Ikea gerçekten çok güzel çözümler var sanırım bizde mobilyaları ve diğer ufak tefek gerekenleri oradan alıcaz bizim için henüz erken ama fikir almak açısından iyi oldu
sevgiler

MELEK KOKUSU dedi ki...

Tolga bey´in odasi cok cici olmus,her renk var,tipik erkek deyince mavi olur düsüncesini yapmamissiniz bence cok hosta olmus, eh artik bi tek kendisinin gelmesi kalmis :o) ikea´yi bende düsünüyorum her seyi teker teker secip bir arada komple bir oda yapma imkani oluyor insanin, fiyat olarakta bence cok uygun, bizim kipircana beyaz takim düsünüyoruz, insallah bende böyle resimlerini ceker koyarim bloguma :)

Sevgiler..

AycA dedi ki...

Meltemcim adıyla büyüsün inşallah :)
Odası çok güzel olmuş. güzel günleriniz geçsin dilerim.. ancak bir noktaya barnak basacam.. lütfen banyo küvetinin ayaklarını çıkart..ayaklı banyo küveti banyo sırasında devrilme,çarpma kolaylığı ve benzeri sorunlara yol açabilir.. hatta biz erini odasında yerde halının üzerine bir örtü serip küvetinin içine file koyup üzerinde yıkadık uzun bir süre.. sonra ben banyoda yıkayabileceğime karar verdim :)
banyoı filesini şiddetle öneririm sevi bebeninki ucuz ve çok iş görüyor..ama lütfen ayaklarını kullanma allah korusun:) bunu bir bebek bakımı eğitiminde söylemişlerdi bunu da referans olarak vereyimde :)) nerenden uyduruyon demesin kimse :)

senem dedi ki...

Meltemcim, oda ne kadar guzel olmus, civil civil, cok neseli!! Perdelerdeki yaraticiligina da bayildim. Tolga'nin da cok sevecegine eminim..

Hadi artik bizimiler de gelsinler, degil mi? Sen de sabirsizlanmaya basladin mi? :-)

mummy dedi ki...

Canım ya maşallah ne güzel olmuş odası rengarenk cıvıl cıvıl..İnşllah hep güzel günler geçirir odasnda..Adıyla yaşasın Tolga bebek..Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Meltem'ciğim çok az kalmış yaaaa... Adıyla büyüsün inşallah, analı babalı güzel mutlu günler sizin olsun. Bak istersen doğum fotoğraflarını ben çekeyim ne dersin doğuracağın tarih bana da uyarsa neden olmasın.

Birde sen nerde oturuyordun bende ev arıyorum da...

Çok çok öpüyorum.

Meltem :-) dedi ki...

Pıtırcık Merhaba:) Fikir sahibi olmanı sağladıysam ne mutlu bana:)

Melek Kokusu gerçekten dediğin gibi klasik mavi-pembe olayına başından beri karşıyım zaten.Bence de böyle çok daha güzel oldu.Teşekkürler.

Ayçacım biliyorsun seni doğum koçu ilan ettim sen ne dersen o olur:)

Senemcim sabırsızlanmaz olurmuyum hiç ama sırf ben değil Tolga da rahat durmuyor, maşallah kıpır kıpır "çıkarın beni burdan" mı diyor acaba:)

Esracım çok teşekkür ederim iyi dileklerin için.

Zuhalcim şimdilik hastanenin ekibiyle anlaştık gibi çünkü sabaha karşı falan olsa bile arıyorsun hemen geliyorlar sana nasıl kıyarım o saatlerde olursa:)
Beni ara konuşalım ev işini:)

Adsız dedi ki...

telini versene hayatım yaaaaa