Lilypie Breastfeeding PicLilypie Breastfeeding Ticker

10 Şubat 2009 Salı

İyiki Doğdun DEDECİĞİM...


Ben hem anne hem baba tarafından dedelerimi göremedim. Bunun eksikliğini sadece bu duyguyu yaşamış olanlar anlayabilir.

Üniversiteye giderken genelde aynı saatteki otobüse binerdim ve o saatte hep bir dede-torun kucak kucağa aynı saatte o otobüste olurdu. Herhalde okuldan yada bir yerden alıp getirip-götürüyordu dede...Ben de her akşam onları izlerdim. Gerçekten başka bir duygu olmalı..

Kendi dedem torunları için "Bir büyüselerde dede bana bisiklet al demelerini duysam" dermiş... Yazık olamadı bu istek tabi, hem onun için hem bizim için, bizim ailede büyükler biraz erken çökmüşler, yokluk, hayat şartları vs. bir de babamla dedem arasındaki yaş farkları aynı zamanda annemle de dedem arasında...

Biz de öyle olmayacak Allah izin verirse. Tolga'nın bizim büyüklerimizle iç içe, o duyguları yaşayarak büyümesini herşeyden çok istiyorum. Evet belki onlar bizden daha çok torunlarını şımartarak büyütecekler, bizim oğlan belki onlardan yüz bulup kafa tutacak:) bilemiyorum şimdi ama ne olursa olsun bu onun için büyük bir güvence olacak. Arkasında büyük geniş bir aile olduğunu bilmek, kimi zaman anne-babada bulamadığı desteği gösterecek, onu şımartacak birilerinin olduğunu bilmek bence harika bir duygu.

Kendi adıma söylemeliyim ki şimdi bir dedem olsaydı yaşıma bakmaz yine ona kedi gibi sırnaşır dizinin dibinden ayrılmazdım gibi geliyor. İnsanın yaşı ne olursa olsun bir yanı hep çocuktur, çocuk gibi ilgi görmek ister, bu onu mutlu eder..

Uzun lafın kısası haftasonu birer gün arayla annemle babamın önce evlilik yıldönümlerini ertesi gün de babamın doğum gününü kutladık.

Benim için dünyanın en mükemmel babası olan babam,şimdi oğluma dünyanın en güzel dedeliğini yapıyor aynı zamanda. Allah izin verirse de uzun yıllar birlikte çok güzel vakit geçireceklerine eminim. Çünkü gözünü bir an olsun ondan ayırmıyor, yerlerde onu biraz olsun güldürmek için uğraşıyor:) Oğlumun da benim gibi ondan öğreneceği çok şey olacak...

Oğlum da umarım gün gelir ne kadar zengin olduğunu anlar...İyi Doğdun Babacığım...

Bu hediye ve el-ayak izi geçen gün Ayça ve Erin' in etkinliğini görünce aklıma geldi. El izi tabi iyi olmadı çünkü Tolga kağıt görünce hemen acuna alıp ağzına götürüyor oyüzden sadece ayak izi iyi oldu:)

5 yorum:

Betül dedi ki...

çok güzel bir hediye dede için...:)
Meltemcim dede-torun ilişkilerinde yazdığın herşeye katılıyorum.İnşallah bebeklerimiz dedeleriyel güzel ve uzun yıllar geçirirler...

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

tüm dedelere, torunlarıyla geçirecekleri tatlı günlerle dolu uzuuun bir ömür diliyorum

Adsız dedi ki...

Babanizin dogum günü kutlu olsun, daha nice dogum günlerine insallah. Allah ona uzun ömürler versin.

Betül dedi ki...

Ödülledirildin canım...bana bi uğra bakalım:)

AycA dedi ki...

ben onun ayakısnı yerim :=))