6 Mart 2007 Salı

Cheese Cake


Söz verdiğim gibi haftaya cheese kekimle başlıyorum. Bu çok sık yaptığım ve hep beğenilen bir tariftir. Biraz zaman ayırmanız gereken bir tatlı...Bir saat kadar pişirme süresi, yarım saat kadarda hazırlık aşaması var.Bununla birlikte hem cheese kek hem browni bir gün dolapta bekletilip, tüm tatları birbirine işlediği zaman çok daha lezzetli olduğu için bunun gibi tatlıları yaparken bir gece önceden yapıp dolapta bekletmenizi tavsiye ederim. Dün resmini hemen çekmek istediğim için üzerindeki frambuazlı sosun donmasını beklemeden kesilen dilim sebebiyle akışkan bir görüntüsü oldu yine de serviste ayrı bir güzelde duruyor ama siz daha katı bir görüntü isterseniz belirttiğim gibi bekletmenizi tavsiye ederim. Ben dondurulmuş frambuaz kullandım ama bunun dışında çilek yada vişnede kullanabilirsiniz tamamen isteğinize bağlı.
Bu cheese kekin diğer tariflerden farkı içinde peynir olmamasıdır ki siz bunu kimseye söylemeseniz bile farkedilmeyecektir:) İçinde kullandığım malzeme süzme yoğurttur. Tarifi hazırlarken süzme yoğurt yerine evdeki yoğurdunuzu süzerseniz eğer, vermiş olduğum nişasta ölçüsüne bir kaşık daha ilave etmelisiniz. Cheese Keke sertliğini veren nişastadır ve evde süzeceğiniz yoğurt genelde süzme yoğurttan biraz daha sulu kaldığı için bu oranı arttırmalsınız. Gelelim yapılışınaaa....

Malzemeler:
  • Yarım kilo yoğurt
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası (normal yoğurdu süzerseniz 3yemek kaşığı ilave edin)
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilya 3 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 paket eti burçak
  • 3 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için:

  • En küçük boy vişne suyu(içinden max. 2 su bardağı kadar çıkıyor)
  • Bir paket dondurulmuş frambuazın 1 su bardağı kadarı (dondurulmuş çilek yada vişnede olabilir)
  • 3 tatlı kaşığı nişasta
  • 2 tatlı kaşığı şeker

Hazırlanışı:

Bisküvileri robotta un haline yakın ezin. 3 yemek kaşığı tereyağını eritin ve un haline gelen bisküviler ile karıştırın ve yuvarlak tart kalıbına yayın.Şeker ile yumurtaları tek tek çırpmanız çok önemli. 3 yumurtanın tamamını tek seferde mikserden geçirmeyin, sırasıyla çırptıktan sonra, yoğurt, krema, nişasta ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Bisküvilerin üzerine bu karışımı dökün ve fırında ilk yarım saat 140 derecede sonraki yarım saatte 100 derecede pişirin. Diğer tarafta 2 bardak vişne suyu, 2 tatlı kaşığı şeker ve 3 tatlı kaşığı nişastayı puding kıvamına gelinceye kadar pişirin. Frambuazları robottan geçirin ve soğuyan vişne suyu karışımına ilave edin.Fırından çıkarttığınız tart soğuyunca pişirdiğiniz bu karışımı üzerine dökün, en az 24 saat dolapta bekledikten sonra servis yapın.

6 yorum:

Hesna dedi ki...

Meltem merhaba
Cheese kek zahmetli ama eminim çok lezzetli olmuştur. eline sağlık.

Hesna

Meltem :-) dedi ki...

Hesna, gerçekten zahmetli iş yani diğer bir çok tatlıya göre süresi fazla ama inan bana değiyor :) Sevgiler

Safran dedi ki...

Cheese keke her türlü emek ve zaman değer :)) Çok severim, ellerine sağlık...Dünya kadınlar günün kutlu olsun, sevgiyle...

Meltem :-) dedi ki...

Safrancım çok teşekkürler, bu bahane ile herkesin dünya kadınlar gününü kutlarım. sevgiler

Nihan dedi ki...

merhaba
cheese cake harika gorunuyor ellerinize saglik sevgiler

Meltem :-) dedi ki...

Teşekkürler Nihan,
Sevgiler