Lilypie Breastfeeding PicLilypie Breastfeeding Ticker

30 Ekim 2007 Salı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı


Cumhuriyeti'mizin 84.yılını kutladık. Belkide bu yıl daha çok ihtiyacımız vardı her yeri kırmızı-beyaz yapmaya, yollara dökülmeye. Benim bu ülkeden, yaptıkları seçim neticesinde ümidim kalmamışken, Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle yollara dökülenleri görmek, nispeten "Korkma Meltem, bak bunca insan Atatürk için, bize sağladıkları için, Cumhuriyet için, memleketi için, şehit verdikleri için, ve ilerde başımıza daha kötü şeyler gelirse, Türkiye' yi bölme çalışmaları hızlanırsa, askerlerimiz, masum insanlarımız bu çirkinliklere daha fazla maruz kaldıkça ve baştakiler kıllarını kıpırdatmamaya devam ettikçe bile, BİZ BURADAYIZ ve ÜLKEMİZ İÇİN TEK YÜREĞİZ" diyen yüzlerce kişiyi görmek benim içimi biraz olsun rahatlattı.

Dün ki Cumhuriyet yürüyüşümüzden çok güzel görüntüler vardı, hangi birini yazacağım bilemiyorum ama aklıma gelenleri aktarmaya çalışayım. Öncelikle yürüyüş sırasında çok şeker bir bebiş gözüme takıldı. Tabi bir çok bebiş vardı ama bu pusetteki bebişin elinde küçük bir de Türk bayrağı vardı ve sanki herşeyin farkında gibi bayrağı sürekli sallıyordu:)) Resmini yukarıda görebilirsiniz. Bir sürü anne baba, bir elinde bir çocuk, babanın sırtında bir çocuk, o kalabalıkta kendilerini sokağa atmıştı. Özellikle çocuklu olan ebeveyinler soğuk, kalabalık, zorluk demeden yürüyüşe katılmaları çok güzeldi. Balkondan sarkanlar, bayrak sallayanlar, ışık yakıp söndürenler, marşlar söyleyenler...Ben her yıl olduğu gibi bu yıl da çok duygulandım.

Ve bayrağımızı balkonlarından, camlarından hiç indirmeyen, duyarlı bir yerde oturduğum için de mutlu oldum.

Dün söylediğimiz onca marştan, her zaman dinlemeyi en sevdiğim İzmir Marşı' nı sizlerle de paylaşmak istedim.


İZMİR MARŞI

İzmir'in dağlarında çiçekler açar
Altın gümüş ordu ateşler saçar
Bozulmuş Yunanlılar yel gibi kaçar

Kader böyle imiş ey şanlı ata
Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa

Peygamber kucağında şehitler yeri
Çalındı borular haydi ileri
Bozuldu çadırlar kalmayın geri

Kader böyle imiş ey şanlı ata
Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa

Türk oğluyum ben ölmek isterim
Toprak diken olsa yatağım yerim
Allah'ından utansın dönenler geri

Kader böyle imiş ey şanlı ata
Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Meltem ciğim ne iyi yapmışsınız yürüyüşe katılmakla. Ben de anneannem geldiği için tv den izlemekle yetindim ve orada olamadığım için çok üzüldüm. Seneye inşallah. Bu arada resimler görünmüyor haberin olsun. Poğaçalarda çok güzel olmuş. patlamış mısıra da bayılırım hani:)Afiyet olsun. Sevgiler...

Meltem :-) dedi ki...

Canım uyardığın için teşekkürler, ben yeni bir sayfa açtığımda görebiliyorum ama neden oldu anlamadım. Tekrar düzenledim umarım olmuştur. Sorun varsa lütfen tekrar uyarın beni. Sevgiler Handecim.

Adsız dedi ki...

Tamam şimdi görünüyor resimler :)

Adsız dedi ki...

bir varmış bir yokmuş...günlerden birgün ama soğukmu soğuk bir kasım akşamı hafiften kar atıştırmaya başlarken ,fedoşla nihatın meltemi o soğuk havaya inat bir isimle ,dünyaya açılan pencereye iyice yanaşmış: çünkü annesinin karnı iyice ağrımaya başlamış sinyal gelmiş gece yarısı Kasımın dördünde benim ozamanki minicik şimdiki kocaman sarışın pembe beyaz kızım HOŞGELMİŞ ne iyi etmişizde onu bu dünyaya davet etmişiz biz çok mutluyuz umarız oda mutlu olmuştur..anneciği,babacığı tüm yakınları onu çok seviyor o bu sevgiyi hak eden bir evlat allah senide abinide sizlerle birlikte bize ikinci evlat olan eşlerinizide hiçbir zaman yanıbaşımızdan eksik etmesin..sen hep böyle iyi niyetli,sevgi dolu kal ama yanına her zaman umut,iyimserlik ve de hayatın sürprizlerine karşılık uyanıklığı da yanında taşı hiç bi işe yaramayan umutsuzluğu,kötümserliği sırtında boşuna taşıma ..TANRI İSTEDİĞİN HERŞEYİ HER ZAMAN VAKTİ GELDİĞİNDE ÖNÜNE BIRAKSIN,BİR DEDİĞİN İKİ OLMASIN!(olursa da senin hayrına,olmazsada )GÜLÜM BENİM............:::::))))))