Lilypie Breastfeeding PicLilypie Breastfeeding Ticker

28 Aralık 2007 Cuma

Elmalı Helva ve Mısır Unlu Poğaça


Yemeklere uzun bir ara vermiştim tamam, kabul ama dönüşüm muhteşem oldu çünkü hiç bir yerde bulamayacağınız, yepyeni nefis iki tarifim var.
İlki elmalı helva. Hani çeşitli balık lokantalarında tatlı niyetine fırına verilmiş helva getirirler, işte bu tarif onun biraz daha renklendirilmiş ve daha hafifletilmişi, hiç içinizi baymıyor.
Malzemeler
1 elma
200 gr. helva
1 yemek kaşığı sıvıyağ

Sıvıyağ ile rendelediğiniz elmaları ateşte biraz kavurduktan sonra elinizde parçaladığınız helvaları ilave ediyorsunuz ve karıştırıyorsunuz, işte hepsi bu:)
Benim vaktim olmadığı için fırına vermedim ama fırınlarsanız da aynı lezzeti elde edeceksiniz yada benim gibi fırınlamadan ılık servis edip üzerini iri cevizlerle de süsleyebilirsiniz.

Mısır Unlu Poğaça



Malzemeler:
250 gr. mısır unu
Yarım su bardağı beyaz un
3 yemek kaşığı yumuşatılmış tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
Tuz,karabiber,kabartma tozu
2 yumurta (1 yumurtanın tamamı hamura katılırken, diğerinin sarısı poğaçanın üzerine, beyazı dilimlenmiş peynire ilave edilecek.)

Tüm malzemeyi yoğurup, poğaça şekli verildikten sonra içine sadece peynirli yumurta aklı karışım konulur (maydonoz bu hamura yakışmıyor)
Üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra isteğe göre galeta ununa yada bulabilirseniz iri çekilmiş mısır ununa bulayabilirseniz. Ben galeta unu ile yaptım ve inanılmaz bir tat elde ettim. İddia ediyorum ki artık sırf beyaz un ile yaptığınız poğaçalar bunun yanında yavan gelecek.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Meltem ciğim bu nasıl bir poğaça böyle of of ki ne of! okurken bile ağzım sulandı en kısa zamanda deneyeceğim. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Bir de bu ölçülere ne kadar peynir konuluyor onu da yazabilir misin? Sanırım peyniri ufalamadan dilim olarak içine koyuyoruz değil mi?

Meltem :-) dedi ki...

Handecim aslında her zaman poğaçaya koyduğun kadarı yeterli yani ben elimde ne kadar olduğunu bilmiyordum sadece poğaça tanesine sığabilecei kadar yerleştirdim ,fazla koyarsan taşma yapıyor ama o da lezzetli yumurta akıda tutuyor zaten.SAnırım göz kararı diyeceğim :(

gülriz dedi ki...

Aaaa cidden değmiş beklemeye... Ellerine sağlık canım, hele o elmalı helva en kısa zamanda denenecek. Meltemciğim, şimdiden yeni yılın kutlu olsun; yeni gelen yıl güzellikler getirsin. Kocaman sevgiler

Meltem :-) dedi ki...

Gülrizciğim, iyi dileklerin için teşekkürler, sana da sevdiklerinle birlikte mutlu yıllar dilerim