Lilypie Breastfeeding PicLilypie Breastfeeding Ticker

27 Mart 2007 Salı

Kabak Tatlısı

Resim annemden, tarif canım arkadaşım Burcu' dan :))
Daha önce kabak tatlısı yapmadığım için annemde bu görüntüyü ve lezzeti görünce kaçırmadım tabiki ve sizlerle özellikle bu lezzeti paylaşmak istediğim için resmini çektikten sonra tarifini istedim. Fakat annem klasik ve duymaktan nefret ettiğim o cümleyi söyledi "Nasıl anlatıyım kızım göz kararı işte :)" İyi de anne ben bunu nasıl paylaşacağım o zaman :(
Bunun üzerine sürekli kabaklarının nefis olduğunu, hep aynı lezzeti yakaladığını anlatan Burcucuğuma söyle bakalım senin oranların ne dedim allahtan o da benim gibi kuralcı ve tariflere sağdık biri de tam tarifi alabildim.
1 kilo kabak için 500 gr. şeker kullanıyormuş. Hepi topu bu yani:)
Şimdi gelelim bir-iki noktaya:
*Annemden duyduğum, şeker oranı fazla oldumu daha lezzetli olurmuş.Ama herşey kabağın kalitesine bağlıymış yani siz istediğiniz kadar şeker ilave edin, pişirin kabağınız kötüyse ne yapsanız olmuyor arkadaşlar.
*Burcucum da kabağınız su salmazsa azar azar su ilave etmelisiniz diye belirtti.

Bu durumda iyi ve güvenilir bir esnaftan, rengi, kokusu güzel olan bir kilo kabak alınıyor, geniş bir tencereye diziliyor ve üzerlerine şeker ile 3-4 tane karanfil ilave ederek orta ateşte ağır ağır kabakların yumuşayıp su salması için bekliyorsunuz. Belirttiğim gibi su salmazsa 1 çay bardağı kadar su ilave edebilirsiniz. Üzeri için tabiki ceviz...Afiyet olsun.

4 yorum:

Betül dedi ki...

Tatlı olsun nasıl olursa olsun...yeterki tatlı olsun benim için.Kabak tatlısınada bayılırımm:)

Adsız dedi ki...

Ben bu tarifleri Ferda Hanımın tariflerine benzettim. Acaba sizde ondan esinlenmiş olmayasınız ama yinede hepsi birbirinden güzel tarifler. Sizi tebrik ederim, yeni tariflerinizi bekliyorum.

Ellerinize sağlık.
NEŞE'li günler dilerim :)

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık harika görünüyor:)

Meltem :-) dedi ki...

Betülcüm umarım beğenirsin bu tatlıyıda..
Canım anonim arkadaşım:) Ferda Hanım zaten annem olduğuna göre ondan esinlenmem çok doğal. Benim elimin lezzeti de anneminkine yakın oldu artık.
Pembeli yorum için teşekkürer.Sevgiler,