Lilypie Breastfeeding PicLilypie Breastfeeding Ticker

26 Mart 2007 Pazartesi

Kahvaltı Sofrası...

Tüm öğünlerin arasında en güzel, en lezzetli ve keyifli saatler kahvaltıya ait bence...Kahvaltı sofrasının misafirim olmasa bile çok özenli olmasına dikkat ederim. Bunun sebebi hem bu nefis görüntü iştah açıyor hem de keyifle uzun uzun kahvaltı edebiliyorsunuz. Haftasonu yine çok sevdiğimiz arkadaşlarımızla kahvaltı için sözleştik ve bu masa ortaya çıktı. Belki çok değişik, bilinmedik bir tarif yok ama her gün yediğimiz kahvaltılıklara bile ufak dokunuşlarla çok güzel bir sofra yaratılabildiği için fikir olabilir düşüncesiyle sizlerle paylaşmak istedim.

*Yumurtaları haşladıktan sonra ortadan ikiye kestim, sarı kısımlarının servis esnasında düşmesine karşı altlarına krem peynir sürebilirsiniz.Yumurtalar soğuduktan sonra kulakları için havuç, gözleri için de kuş üzümü yada çekilmemiş karabiber, kuyruğu içinde salatalık kullanabilirsiniz.

*Kahvaltıda peynir ile birlikte domates salçası yada paprika karışımını çok sevdiğim için reçelliklerimi bu sefer amacı dışında kullandım:) Zeytinyağının içine pulbiber, kekik ve tuz ilave ederek ekmeğinizi doya doya banıp yiyebileceğiniz bir hal aldı.

*Tatlı dolmalık biberleri halka halka keserek aralarını peynir çeşitleri ile doldurdum.

*Maydanozun, sindirimi kolaylaştırmadan vücuttaki zararlı maddelerin atılmasına kadar pek çok faydası olduğu için kahvaltıdan eksik etmeyerek, domates, biber ve salatalıkla birlikte böyle güzel bir görüntülerinin olmasını sağladım.



*Çekirdeksiz zeytin, kaşar ve salamı ayrı ayrı sunmak yerine kürdanlar yardımıyla servis ettim.

*Sigara böreğinden daha kalın bir şekilde sarılmak üzere pastırma yada sucuk ile küp küp kesilmiş domates ve kaşar karışımıyla hazırlanmış börek ve yanında nefis çay eşliğinde güzel bir haftasonu kahvaltısı daha tamamlanmış oldu:) Sevgilerimle...

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Meltem'cim çok şık bir kahvaltı sofrası olmuş, yumurtalarada bayıldım, ellerinize sağlık, afiyetler olsun, sevgiler..

Adsız dedi ki...

Çok şık bir hahvaltı sofrası olmuş,yumurtalar ve diğerleri hepsi birbirinden güzeller..))
Bende yumurta yemememe rağmen yumurtalarda takılı kaldım halen.))
Çok zevkli hafta sonu sofrası olmuş kısaca..Afiyetler olsun..

Sevdiklerinle güzel bir hafta diliyorum..Gül/d.tadı

Meltem :-) dedi ki...

Ebrucum teşekkürler, iyi bir hafta dilerim.Sevgiler

Gül, bende çok tüketmem ama görüntü gerçekten güzel oluyor:)Sana da güzel bir hafta dilerim...

sevdamavisi dedi ki...

Meltemciğim,
Ne kadar özenle hazırlanmış bir kahvaltı sofrası ellerine sağlık. Küçük dokunuşlarla çok güzel bir sofra hazırlamışsın. Ben de çok severim kahvaltıları ve çok özen gösteririm. Senin fikirlerinden de faydalanacağım. Bu kadar renkli bir kahvaltı sunduğun için teşekkürler canım. sevgiler

Hesna dedi ki...

Meltemciğim Merhaba
Şimdi o masada olmak vardı diye iç geçirdim. Ne kadar özenle hazırlanmış eline sağlık. Herşey çok şirin görünüyor.Birde dostlarla paylaşınca bu masayı keyif ikiye katlanır tabiki.

Sevgiler
Hesna

Meltem :-) dedi ki...

Sevda ve Hesna iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim. Sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

meltem hanım yumurtalar oldukça ilginç servis edilmiş çocuklar için özellikle önemli teşekkürler emeğiniz için hemen deniyorum

Meltem :-) dedi ki...

Gerçekten çok şirin oluyorlar Emine Hanım, tavsiye ederim ,sevgiler

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık.Severek bir iş yapmak kadar güzeli yok.Tebrik ederim.