Lilypie Breastfeeding PicLilypie Breastfeeding Ticker

12 Mart 2007 Pazartesi

Sosyete Mantısı :)

Pazar günleri annemin grev günüydü:) Haftanın 6 günü zeytinyağlısından tatlısına kadar herşeyi yapan birde evin işlerine koşturan annem, pazar günlerini de kendine ayırmaya çalışır ama pek de başarılı olamazdı, hala bile bu durum böyledir:)Bu yüzden bari pazar günleri az yemek yapmış olmak için çeşit çeşit malzemeli börek ve çayla atıştırmalı, ara öğünlü bir gün geçirirdik ve benim gibi fazla sebzeyle arası olmayan bir çocuk için ozamanların en güzel günüydü.

Artık kendi evimde bende pazar günlerini daha çok muzur dediğim lezzetli, atıştırma günü olarak yaşıyorum. Bu yüzden eşimin de çok sevdiği, nedense sosyete mantısı diye aklımızda yer etmiş olan, mantı gibi servis edilen böreği yaptım.

Malzemeler:
  • 500 gr. kıyma
  • 5 adet yufka
  • 2 orta boy soğan
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için:

  • Bir kase yoğurt
  • 1 adet rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Pulbiber
  • Nane

Hazırlanışı:

Soğanları robottan geçirdikten sonra tüm malzemeyi yoğurun.Yufkaların her birini 4 parçaya ayırın (daha küçük börekler elde etmek istiyorsanız 8 parçayada bölebilirsiniz) Yandaki gibi kıymalı karışımızdan tek sıra halinde, üçgen dilimin en altına sıralayıp sigara böreği gibi biraz gevşek bir şekilde sarıp kendi etrafında çevirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizdikten sonra üzerleri kızarana kadar pişirin. (20-25 dk. 170 derece)Pişen böreklerinizin üzerine sarımsaklı yoğurt ve eritilen tereğına ilave edilmiş olan pulbiber ve nane karışımınıda ilave ettikten sonra servise hazır hale gelmiş oluyor. Afiyet olsun.

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Meltem'cim bütün tariflerine baktım,hepsi çok güzel, sosyete mantısınada bayılırım, gerçekten nefis olur,ellerine sağlık canım, kolay gelsin, sevgiler,tekrar görüşmek üzere,hoşçakal...

sevdamavisi dedi ki...

Meltemciğim,
ellerine sağlık çok güzel olmuş mantın. Herhalde tembellik yaptığımız günler için yapılacak bir tarif:)) Hem çabuk oluyor hem de lezzetli. Öptüm canım

Meltem :-) dedi ki...

Ebrucum çok teşekkürler.Sevgiler

Meltem :-) dedi ki...

Kesinlikle Sevda öyle:)Birde fazladan yapıp buzluğa atıyorum artık ozaman çok daha rahat oluyor.Sevgiler

NiNo dedi ki...

merhaba meltemcim
yorumun icin cok tesekkurler mantin harika gorunuyor :) adini cok duydugum ama hictadmadigim bir tad bu denemeliyim :) takilarina da ayrica bayildigimi ifade etmek isterim ellerine saglik sevgiler

Adsız dedi ki...

Canım Meltemcim,
Çoktandır siteye yorum yazacak vaktim olmuyordu, ama sen biliyorsun her gün takip ettiğimi :)
Sosyete mantısı harika görünüyor, gönül rahatlığıyla deneyebileceğim tarifler arasına girdi bile...
Ellerine sağlık benim arkadaşımın :)
Öptüm çook...
Burcu

Adsız dedi ki...

Sosyete mantısı çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.

Safran dedi ki...

Hep duyardım hiç denememiştim Meltemcim, ellerine sağlık, görüntü muazzam... Pazarları benimde benzer geçer, bu pazar yapmalı senin tarifinle sosyete mantısını...Sevgiler :)

Meltem :-) dedi ki...

Nihancım beğenmene çok sevindim.Sevgiler

Meltem :-) dedi ki...

Bilmezmiyim burcucum ;)

Meltem :-) dedi ki...

Safrancım, İnan pazarların kurtarıcısı ve çok lezzetli keşke 3 taneyle kalabilseydim:)sevgiler

Meltem :-) dedi ki...

pembeli merhaba, bu bahaneyle bende siteni gezmiş oldum .gerçekten denenmesi gereken ana yemeklerin var. seninde ellerine sağlık:)