Lilypie Breastfeeding PicLilypie Breastfeeding Ticker

5 Mart 2009 Perşembe

Oğlum, Yarım Yaşındasın :)

Tolgammmm bak yine duygusallaştım:) Bir gün bunları okuyacakmısın onu da bilmiyorum ama günlerin koşturmacası sırasında söyleyemediklerim, unuttuklarım olabilir, bu yazıları okuyarak senin her yeni hareketinde, çıkardığın seste benim neler hissettiğimi anı anına okuma fırsatına sahipsin.

Bugünlerde beni biraz uykusuz bırakıyorsun, nedenini henüz çözemedim ama 4.ayında nerdeyse bizimle yatıp bizimle kalkarken şimdi gecede en az 2 kere emzik takmak için bir kez emzirmek için kalkıyorum, sabahda babanla birlikte 6,30 ayaktasın:)
Biraz uykusuz ve yorgunum bazen sinirlerim allak bullak oluyor bu yüzden, uykusuzluktan enerjimi toparlayamıyorum ve bazı gün neredeyse hiç seninle sohbet edemeden gün bitiyor. O anlar işte çok daha üzgün oluyorum çünkü seninle her anını yaşamak, gelişiminin en önemli olduğu bu döneminde birebir seninle ilgilenmek istediğim için evdeyim ama yeterince senin gelişimin için konuşup ilgilenemeden gün bitebiliyor. Ama her gün böyle değil tabi, insan zamanla herşeye alışıyormuş, artık 4 saatlik uykunun üzerine bile sana masal okumaya, yeni oyunlar yaratmaya çalışıyorum. Hava biraz ısınsın hemen temiz hava almaya çalışıyoruz, bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama dışarıdayken bir başka geliyor kahkahaların.

Biraz odadan çıkıp geri gelince, beni gördüğün andaki gülüşün, çıkardığın sesleri dünyalara değişmem oğlum. Minicik süt kokan, elini ağzına sokmandan dolayı hep ıslak olan ellerinle yüzümü, gözümü,dudaklarımı tek tek inceliyorsun, o kadar ciddi bakıyorsun ki... Herşeyi öğrenmeye, keşfetmeye çalışırken ki yüz ifaden tarifsiz...

Son 1 haftadır mama sandalyesine oturuyorsun, bu sayede biz de biraz daha rahat yemek yemeğe başladık. Elinin altına bir plastik kap ve silikon kaşığını veriyorum, içine bazen çok az muz yada elma püresi koyuyorum ve sen kaşığa doldurduğum minicik şeyleri büyük bir iştahla kendin ağzına götürüyorsun:))) Seni saatlerce seyredebiliriz gibime geliyor.

Sen benim artık minik tırtılımsın çünkü poponu kaldırarak hafif yuvarlanarak hedefine ilerlemeye çalışıyorsun. Oyun halının üzerinde üstüste 4 kere yuvarlanıyorsun ve her seferinde seni tahtanın üzerinde buluyorum.

Dün ilk yaramazlığını yaptın ama ben resmedemedim çok üzgünüm. Yine mama sandalyende yoğurtlu elma püreni yiyiyordun, daha doğrusu 4 kaşıktan sonrasını yemedin ve ben iki dk içinde bez almaya gittim ki bir ses! Benim oğlum uzanmış masa örtüsünü çekmiş, fincan, yoğurtlar her yer her yerde. Ama en önemlisi sanki yaptığı şeyi bilirmişsin gibi yüzünde kocaman bir gülümsemeyle bana baktın:) O suratı da unutmamak için hafızama kaydettim.

Her günün çok güzel, çok özel...Birlikte nice aylar, yaşlar kutlamak dileğiyle.
Seni çok seviyorum.

2 yorum:

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

çok şekerler di mi? uykusuzluğa, dağınıklığa falan değiyo her şey. yarım yaşınız hayırlı olsun

AycA dedi ki...

:=)) canım benimm tebrik ederim yarım yaşınızı ben.. küçük tıurtılın poposunu ısır benim için :=)