16 Ocak 2007 Salı

Çikolatalı Muffin



Siyah çikolata ile yapılan çok nefis bir kek... Hem görüntüsü güzel hem de servis etmesi kolay. Haftasonu gelen çikolata krizimize çare ararken eşimle muffin yapmaya karar verdik. Ben belirttiğim ölçülerin yarısını kullandım ve muffin kalıplarına döktüm dolayısıyla altı küçük kekim oldu ama siz tarifin tamamını kullanıp kalıpları da aynı oranda doldurursanız daha kabarık ve yoğun bir muffin elde edeceksiniz.Çikolatanın o eşsiz kokusu eşliğinde yumuşak, ağızda dağılan ve çayınızın yanında tadına doyamayacağınız bir lezzet oldu.Yukarıdaki resim fırından yeni çıkmış halidir, kısa bir süre sonra geriye hiçbir şey kalmadı :) Ayrıca bu ve buna benzer çikolata ile yapılan diğer tariflere de Lezzet dergisinin Şımartan Tatlar adı altında özel sayısında bulabilirsiniz.

Malzemeler:
  • 200 gr. bitter çikolata
  • 3 çorba kaşığı su
  • 4 yumurta
  • 50 gr. tereyağı
  • 100 gr. un
  • 50 gr. rendelenmiş portakal kabuğu
  • 50 gr. ince çekilmiş ceviz içi
  • Pudraşekeri

Hazırlanışı:

Bitter çikolatayı küçük parçalara ayırın. Bir cam kaba alın ve 3 kaşık su ilave ederek benmari usulü eritin. Çikolata eridikten sonra soğumaya bırakın.

Yumurtaların sarılarını aklarından ayırdıktan sonra sarılarını eritilmiş tereyağı ve unla iyice karıştırın.Yumurta aklarını kar gibi oluncaya kadar çırptıktan sonra çikolataya ekleyin. Unlu karışımı sürekli karıştırarak çikolataya yedirin.Rendelenmiş portakal kabuğunu cevizle birlikte karışıma ekleyin.

Çikolatalı karışımı muffin kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Üzerlerine pudraşekeri serpip ılık servis yapın.

Hiç yorum yok: