30 Ocak 2007 Salı

Kısır


Canım ekşili, acılı bir şey çektiği zaman ilk aklıma gelen kısır yapmak olur. Eminim herkesin az çok bildiği, yaptığı bir şey ama birde benim malzemelerimle deneyin.

Malzemeler:
  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 7-8 adet taze soğan
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 limon suyu
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 2-3 adet domates
  • Turşu
  • Tuz
  • Sumak
  • Pul Biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Nane
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Bulguru kapaklı bir küçük tencereye koyup üzerine 1 bardak sıcak suyu, diğer 1 bardak sıcak suyun içine de salçaları eritip bulgurların üzerine dökün. İyice karıştırıp bulgurun suyu çekip, şişmesi için kapağını kapatıp bekleyin. Bu arada tüm malzemeleri küçük küçük parçalar halinde kesin. Baharatlar tamamen isteğinize bağlı olarak fazla yada az koyabilirsiniz. Kısır için nane ve nar ekşisi olmazsa olmazlar arasında olduğundan bunları kesinlikle temin etmenizi tavsiye ederim. Tüm malzemeler hazırlandıktan sonra tencerede şişen bulgurlarla karıştırınız.Nar ekşisi mükemmel bir tat bırakmaktadır ayrıca turşuları da dilediğiniz şekilde kısırınızı servis öncesinde süslemek için kullabilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: