Malzemeler:
- 1 kg. pırasa
- 100 gr. kıyma
- 1 orta boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
Hazırlanışı:
Sıvı yağda dilimlenmiş soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulduktan sonra kıyma eklenir ve birlikte karıştırılmaya devam edilir. Dilimlenmiş biber ve havuçlarda katılarak bir süre kavrulur. Salça, pul biber, karabiber ve tuz ilave edildikten sonra isteğe göre dilimlenmiş pırasalar eklenir ve üzerlerini geçmeyecek kadar su eklendikten sonra pişmeye bırakılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder