Lilypie Breastfeeding PicLilypie Breastfeeding Ticker

14 Şubat 2007 Çarşamba

Sevgililer Gününüz Kutlu Olsun...

Sevgililer gününün insanların bir şeyler yapmak için zorlandığı, tıpkı anneler-babalar gününde olduğu gibi alışveriş çılgınlığının yapıldığı, çok da gerekli olmayan bir gün olduğuna inanıyorum (yoksa artık sevgiliden eş durumuna geçtiğim için mi bilinmez;) Şaka bir yana belki klasik olacak ama hiç beklenmedik zamanlarda ufakta olsa yapılan jestler bence daha makbul tabi yıl içinde hiç sürpriz, tek bir gül yada güzel mum ışığında bir yemek bile yiyemiyor ve sadece bugün sayesinde böyle bir kutlama yapabiliyorsanız bencede kutlanmalı, en azından yılda bir kez diyebilirsiniz ;)

İşte sonradan bugüne inanmayan biri olarak, madem böyle bir gün yaşantımızın içinde yer alacak bende bundan sonra "Sevgililer Günü" kapsamını aşıklara ek olarak anne-baba-çocuk, büyükanne- büyükbaba, çok sevdiğim hayvanlara ve aklınıza gelebilecek herkese ve herşeye duyulan sevgi olarak değişikliğe uğrattım.

Birini yada birşeyi sevmek için yada bunu dile getirmek için herhangi bir güne ihtiyaç duymamak gerek o zaman hiç bir inandırıcılığı olmadığını düşünüyorum. Bence bugün sevgiliniz yada eşinizin yanı sıra ailenizi de unutmayın madem "seni seviyorum" demek için hep bir sebep arıyoruz bugün de, bunu çok sık dile getiremediğimiz anne ve babalarımıza söylemeliyiz. Onların zaten bunu çok iyi bildiklerini düşündüğümüzden gerek duymayız ama bu söz herkesi, her zaman mutlu eder.

Bende canım annemi, babamı ve abimi her şeyden çok sevdiğimi yine bu bahaneyle dile getirmek istiyorum, iyiki varsınız...Sevgili eşim bize her gün sevgililer günü olduğu için sadece seni sevdiğimi bir kez daha söylemek istedim :)

Sevgililer Gününüz Kutlu Olsun! Umarım hayatınızın her gününü bugün gibi geçirir, tüm sevdiklerinizi her gün hatırlar ve hislerinizi hiç saklamazsınız....

Hediye Seçeneği:Bugün için sevgilime yada sevdiklerime hala ne almalıyım diye düşünenleriniz varsa sadece bu resimlere bakın. Bence fazla sözede gerek yok ne dersiniz ;)




Tatlı Kurabiye


Vee...Benim için herkesden farklı anlamlar taşıyan benim Sevgililer Günüm için yoğun çikolata tadı olan bir tarif.... Merdane yardımıyla açılıp tamamen hayal gücünüzle şekil verebilmenize uygun, oldukça yumuşak kıvamda bir hamur oluyor. Tarif yarım santim kalınlığında açılması olarak verilmiştir.Bu şekilde açılıp şekil verilince bisküvi kıvamında oluyor, dilerseniz biraz daha kalın şekiller verebilir ve daha yumuşak kurabiyeler elde edebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 60 gr. bitter çikolata
  • 120 gr. damla çikolata
  • 30 gr. tereyağı
  • 1 su bardağı toz
  • 2 yumurta
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • 1,5 su bardağı un
  • Üzeri için pudraşekeri

Hazırlanışı:

Bitter çikolata ve damla çikolatayı benmari usulü eritin. Tereyağı ve erimiş çikolatayı bir kaseye alıp mikserle çırpın. Şeker, yumurta, un ve vanilyayı ekleyip iyice yoğurun.
Hamuru unlanmış tezgaha alıp yarım santim kalınlığında açın. Hamur kalıplarıyla dilediğiniz şekli verdikten sonra yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine kalıpları belli aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Üzerlerine pudra şekeri serpip ılık servis yapın.


Tatlı kurabiyelerin yanında nefis bir tat...Sıcak Çikolata...

Malzemeler:

  • 350 ml. süt
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 20 gram sütlü çikolata
  • Yarım çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı:

Çikolata küçük parçalara ayrılıp süte karıştırılır ve ağır ateşte ara ara karıştırılarak çikolatanın erimesi sağlanır. Bu sırada krema başka bir kapta hızlı bir şekilde çırparak köpük haline gelene kadar kabartılır.Çikolata tamamen eridiğinde fincanlara servis edilir ve üzerine kabarttığınız krema konularak servis edilir.

Tarçını dilerseniz çikolata süt ile eritildiği sırada ilave edebilir yada benim yaptığım gibi kremanın üzerine süs yapmak amacıyla da kullanabilirsiniz. Tarçın sevmeyenler ise kakao yada rende çikolata ile de şekil ve tad verebilir.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

İnsanın kalkıp yapası ama alınan 16 kilo sonrasında nasıl yapsamda etsemde yemesem diyesi geliyor.. nitekim fotografa bakıp bakıp iç geçirmekle yetiniliyor.. Ellerine sağlık eminim harikalardır.
Seninde "Sevgi"liler günün kutlu olsun Meltemcim .. :) Biraz geç mikaldım .. son zamanlarda kafa bir tek yere çalışıyor naapalımm ..

Meltem :-) dedi ki...

Herhalde kilo almanın en keyifli olduğu bir dönemi yaşıyorsun Ayçacım bırak keyfini çıkar zaten çok az kaldı bebişimizi görmeye sonra kimbilir nasıl hızla vereceksin o minnacık şey için koştururken:)