26 Şubat 2007 Pazartesi

Yeşil Sos

Et yemeklerinin yanına mükemmel bir tat daha... Pazar günü arkadaşlarımı geçirdikten sonra abimin doğumgünü için annemdeydim. Annem yine bir takım denemeler sonucu etlerin yanında servis edilecek çok lezzetli bir sos yapmıştı. Tabii fırsatı kaçırmadan hemen sizlerle paylaşıyorum.

Malzemeler:
  • 200 gr. taze fasulye
  • 200 gr. brokoli
  • 3-4 yaprak ıspanak
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • Karabiber
  • Hardal
  • Tuz

Hazırlanışı:

Sebzeleri buharda yumuşayıncaya kadar haşladıktan sonra robottan geçirin. Bu sırada sosa koyu kıvamını verebilmek için başka bir yerde nişasta ile suyu puding kıvamına gelinceye kadar pişirin.Haşlanmış sebzelere bu karışımı ilave ettikten sonra zeytinyağı ve baharatları ekleyerek sosunuzu servise hazır hale getirmiş olacaksınız. Sosu isteğinize göre az su ilave ederek sulandırabilirsiniz.

Hiç yorum yok: