28 Şubat 2007 Çarşamba

Havuçlu Kek

Yine lezzetli bir kek tarifi. Özellikle keklerinin kabarmadığından yakınanlar için %100 garantili kabaran bir kektir :)

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 pk. kabartma tozu
  • 1 pk. vanilya
  • 1 çay bardağı rendelenmiş havuç
  • Çekilmiş fındık yada ceviz içi
  • İsteğe göre tarçın

Hazırlanışı:

Yumurta ve şeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır. Sırasıyla sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilya eklendikten sonra tekrar karıştırılır. Havuç rendesi hamuru hemen sulandırdığı için tahta kaşık yardımıyla hamura ilave edilir. Son olarak ceviz yada fındık içi eklendikten sonra isteğe göre 1 çay kaşığı kadar tarçın ilave edilir. 180 derecede önceden ısıtımış fırında 20 dk kadar pişirilir.

Not: Sadece havuçlu yapılan keklere tarçın ilave etmeyin mutlaka fındık yada ceviz içi varsa bu keke yakışan bir baharattır.

2 yorum:

sevdamavisi dedi ki...

Ne güzel bir kek Meltemciğim. Ellerine sağlık. güzel bir haftasonu geçirmen dileğiyle

Meltem :-) dedi ki...

Sanada iyi haftasonları dilerim. gelecek haftaya güzel yeni tariflerle görüşürüz;)