

- 1 hazır kakaolu pandispanya
- 1 büyük kupa sıcak su
- 2 yemek kaşığı neskafe
- 1 küp şeker
- 2 kapak viski
Kreması için:
- 1 yumurta
- 3 çorba kaşığı şeker
- 3 çorba kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket labne peyniri
Hazırlanışı:
Yumurta, şeker, un, süt ve vanilya muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Bu sırada bir kupa içine hazırlamış olduğunuz sıcak su ile neskafe, 1 küp şeker ve 2 kapak viski ile karıştırılır ve karışımın yarısı ile hazır pandispanyanın önce taban kısmı ıslatılır. Soğuyan krema karışımının içine labne peynir ilave edilip mikserle karıştırılır ve karışımın yarısı kekin ortasına konularak diğer yarısı ile üzeri kapatılır. Neskafeli karışım ile kekin üst kısmı da ıslatıldıktan sonra kalan kremayla kekin tamamı kaplanır. Üzerine servisten önce tel süzgeç yardımı ile kakao serpilir.
Mantar Kurabiye

- 1 paket margarin
- 2 yumurta
- 1 bardak pudra şekeri
- 2,5 bardak un
- 200 gr mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- üzeri için kakao
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri karıştırıp hamur yaptıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Ufak bir şişenin kapağını önce kakaoya batırın sonra kapağı kurabiyelerin ortasına hafifçe bastırın ve resimdeki şekli almasını sağlayın. 200C fırında 30-35 dakika pişirin.
2 yorum:
Merhaba Meltem'cim..
Ben bir tiramisu özürlüyüm sanırım:) Kıvamını tutturamıyorum. İstediğim kıvamda olmuyor daha doğrusu.
Labne peyniri biraz daha fazla mı koysam acaba? Diri durmuyor yaptığım tiramisu.
Detay verir misin?
Teşekkürler
Aslında tam olarak beğendiğin kıvam nasıl bilemiyorum ama malzemeler tam ve eksiksiz yani labneyi fazla koymangerekmiyor 200 gr.lık pınar sade labne peyniri yeterli oluyor. Keki daha az ıslatsan belki diriliği istediğin gibi olur ama tiramisunun özelliği o ıslaklık ve yumuşaklık. Hazırlanan krema karışımı hem içi hem üstü için yeterli oluyor.Bu malzemelerle bir deneme daha yapıp sonra tekrar haberleşelim beğenmediğiniz kısmı ne ise ona göre daha uygun bir yöntem bulabilirim.Sevgiler,
Yorum Gönder