Lilypie Breastfeeding PicLilypie Breastfeeding Ticker

28 Şubat 2007 Çarşamba

Havuçlu Kek

Yine lezzetli bir kek tarifi. Özellikle keklerinin kabarmadığından yakınanlar için %100 garantili kabaran bir kektir :)

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 pk. kabartma tozu
  • 1 pk. vanilya
  • 1 çay bardağı rendelenmiş havuç
  • Çekilmiş fındık yada ceviz içi
  • İsteğe göre tarçın

Hazırlanışı:

Yumurta ve şeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır. Sırasıyla sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilya eklendikten sonra tekrar karıştırılır. Havuç rendesi hamuru hemen sulandırdığı için tahta kaşık yardımıyla hamura ilave edilir. Son olarak ceviz yada fındık içi eklendikten sonra isteğe göre 1 çay kaşığı kadar tarçın ilave edilir. 180 derecede önceden ısıtımış fırında 20 dk kadar pişirilir.

Not: Sadece havuçlu yapılan keklere tarçın ilave etmeyin mutlaka fındık yada ceviz içi varsa bu keke yakışan bir baharattır.

26 Şubat 2007 Pazartesi

Yeşil Dürüm

Yine yeşil yine annem :) Bu aslında bir meze ama mükemmel bir meze... Hem et hem balıklarınızın yanına ister sıcak ister soğuk olarak servis edebilirsiniz. Yukarıdaki resim büyük bir kaseden sizler için yenmekten son anda kurtarabildiğim kısımdır:)

Malzemeler:
  • 1 su bardağı kuru barbunya fasulyesi
  • 5-6 adet domates kurusu
  • 3 diş sarımsak
  • 1-2 dal taze fesleğen yada kuru fesleğen
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Hazırlanışı:

Barbunyaları bir gece önceden suda bekletip ertesi gün haşlayın. Domates kurularını kısa bir süre sıcak suda bekleterek yumuşamasını sağlayın. Tüm malzemeleri robottan geçirdikten sonra ister resimdeki gibi salata yapraklarında ister minik kanepe şeklinde hazırlanmış ekmeklerin üzerinde soğuk olarak servis edin.

Aynı karışımın üzerine kaşar rendeleyerek fırında pişirirseniz de çok lezzetli bir tat elde edebilir ve sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ;)


Yeşil Sos

Et yemeklerinin yanına mükemmel bir tat daha... Pazar günü arkadaşlarımı geçirdikten sonra abimin doğumgünü için annemdeydim. Annem yine bir takım denemeler sonucu etlerin yanında servis edilecek çok lezzetli bir sos yapmıştı. Tabii fırsatı kaçırmadan hemen sizlerle paylaşıyorum.

Malzemeler:
  • 200 gr. taze fasulye
  • 200 gr. brokoli
  • 3-4 yaprak ıspanak
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • Karabiber
  • Hardal
  • Tuz

Hazırlanışı:

Sebzeleri buharda yumuşayıncaya kadar haşladıktan sonra robottan geçirin. Bu sırada sosa koyu kıvamını verebilmek için başka bir yerde nişasta ile suyu puding kıvamına gelinceye kadar pişirin.Haşlanmış sebzelere bu karışımı ilave ettikten sonra zeytinyağı ve baharatları ekleyerek sosunuzu servise hazır hale getirmiş olacaksınız. Sosu isteğinize göre az su ilave ederek sulandırabilirsiniz.

Pazar günü çok sevdiğimiz arkadaşlarımızla güzel bir çay saati yaptık. Yaptığınız yemeklerin sevilerek yenmesi ve bittiğini görmek eminim bu işi zevkle yapan herkesin hoşuna giden birşeydir. Bir kere daha farkettim ki ben bu hazırlıkları yaparken bütün bir haftanın stresini, sıkıntılarımı unutuyorum helede arkadaşlarımdan yemeklerle ilgili güzel sözleri duyunca. Bence günün favorisi kısırımdı.Kısırın tarifini daha önce siteme koymuştum ancak ilave olarak yeni öğrendiğim bir tat daha ekledim, kimyon...Kesinlikle tavsiye ederim bu kadar yakışan bir lezzet olacağını bende beklemiyordum. Diğer favorim ise tiramisu...Diğer siteleri gezerken yüzlerce tarif gördüm ama hep ufakta olsa bir farklılık vardı.Benim tarifim de onlara göre değişik ve çok beğenilen bir tarif. Kekim bu sefer annemdendi, havuçlu cevizli...Ben cevizli yaptım ama fındıklısıda nefis... Özellikle fazla şekerli olmamasına dikkat ediyorum ki kekte o lezzetteydi.Ve diğer tarif mantar kurabiye...Hem görüntüsü hem ağızda dağılan tadıyla yine denemenizi tavsiye ettiğim bir tat.

Tiramisu


Malzemeler:

  • 1 hazır kakaolu pandispanya
  • 1 büyük kupa sıcak su
  • 2 yemek kaşığı neskafe
  • 1 küp şeker
  • 2 kapak viski

Kreması için:

  • 1 yumurta
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket labne peyniri

Hazırlanışı:

Yumurta, şeker, un, süt ve vanilya muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Bu sırada bir kupa içine hazırlamış olduğunuz sıcak su ile neskafe, 1 küp şeker ve 2 kapak viski ile karıştırılır ve karışımın yarısı ile hazır pandispanyanın önce taban kısmı ıslatılır. Soğuyan krema karışımının içine labne peynir ilave edilip mikserle karıştırılır ve karışımın yarısı kekin ortasına konularak diğer yarısı ile üzeri kapatılır. Neskafeli karışım ile kekin üst kısmı da ıslatıldıktan sonra kalan kremayla kekin tamamı kaplanır. Üzerine servisten önce tel süzgeç yardımı ile kakao serpilir.

Mantar Kurabiye

Malzemeler:

  • 1 paket margarin
  • 2 yumurta
  • 1 bardak pudra şekeri
  • 2,5 bardak un
  • 200 gr mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • üzeri için kakao

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri karıştırıp hamur yaptıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Ufak bir şişenin kapağını önce kakaoya batırın sonra kapağı kurabiyelerin ortasına hafifçe bastırın ve resimdeki şekli almasını sağlayın. 200C fırında 30-35 dakika pişirin.

22 Şubat 2007 Perşembe

Fırında Patates

Haftasonu geçen yoğun bir gribin ardından biraz kansız olduğumu öğrendim:) buna da en iyi ilaç kırmızı etmiş. Hemen gidip bonfile, biftek alındı ve güzel sosa bulandı. Ben eti sosa yatırmadan yapmıyorum. Bu sos, soğan dilimleri, sarımsak, limon suyu, biberiye, karabiber, tuz, pul biber, kekikden oluşuyor.Bir süre bu karışımda bekletip yapılan etin tadına doyulmuyor. Etin yanına en çok yakışanda patates ama sağlıklı olsun diye kızartmadım bu sefer :)


Haşlanmış patatesleri iri ve biraz kalın halkalar halinde dilimledikten sonra bir kabın içinde hazırlamış olduğum bir paket krema, tuz, karabiber ve pulbiber karışımına bulayıp üzerlerini tamamen örtecek kadar kaşar rendeleyip, 15-20 dk. üstleri kızarana kadar fırında pişirdim. Et yemeklerinin yanına bu kadar yakışan başka bir tat olamaz.Hem görüntüsü hem tadı mükemmeldi yine de taze kaşar yerine eski kaşar dilimlerseniz çok daha lezzetli bir tat elde edeceksiniz. Eski kaşarın kendiliğinden olan tuzu ve eriyince bıraktığı renk çok daha başka, benim dün akşam taze kaşarım olduğu için ve daha fazla fırında tutamayacak kadar sabırsızlandığım için çokda kızarmalarına izin veremedim ama siz daha fazla tutabilirsiniz. Benim gibi patatesin her türlüsüne bayılan birinden de başka bir tarif olamazdı zaten. Afiyet olsun :)

14 Şubat 2007 Çarşamba

Sevgililer Gününüz Kutlu Olsun...

Sevgililer gününün insanların bir şeyler yapmak için zorlandığı, tıpkı anneler-babalar gününde olduğu gibi alışveriş çılgınlığının yapıldığı, çok da gerekli olmayan bir gün olduğuna inanıyorum (yoksa artık sevgiliden eş durumuna geçtiğim için mi bilinmez;) Şaka bir yana belki klasik olacak ama hiç beklenmedik zamanlarda ufakta olsa yapılan jestler bence daha makbul tabi yıl içinde hiç sürpriz, tek bir gül yada güzel mum ışığında bir yemek bile yiyemiyor ve sadece bugün sayesinde böyle bir kutlama yapabiliyorsanız bencede kutlanmalı, en azından yılda bir kez diyebilirsiniz ;)

İşte sonradan bugüne inanmayan biri olarak, madem böyle bir gün yaşantımızın içinde yer alacak bende bundan sonra "Sevgililer Günü" kapsamını aşıklara ek olarak anne-baba-çocuk, büyükanne- büyükbaba, çok sevdiğim hayvanlara ve aklınıza gelebilecek herkese ve herşeye duyulan sevgi olarak değişikliğe uğrattım.

Birini yada birşeyi sevmek için yada bunu dile getirmek için herhangi bir güne ihtiyaç duymamak gerek o zaman hiç bir inandırıcılığı olmadığını düşünüyorum. Bence bugün sevgiliniz yada eşinizin yanı sıra ailenizi de unutmayın madem "seni seviyorum" demek için hep bir sebep arıyoruz bugün de, bunu çok sık dile getiremediğimiz anne ve babalarımıza söylemeliyiz. Onların zaten bunu çok iyi bildiklerini düşündüğümüzden gerek duymayız ama bu söz herkesi, her zaman mutlu eder.

Bende canım annemi, babamı ve abimi her şeyden çok sevdiğimi yine bu bahaneyle dile getirmek istiyorum, iyiki varsınız...Sevgili eşim bize her gün sevgililer günü olduğu için sadece seni sevdiğimi bir kez daha söylemek istedim :)

Sevgililer Gününüz Kutlu Olsun! Umarım hayatınızın her gününü bugün gibi geçirir, tüm sevdiklerinizi her gün hatırlar ve hislerinizi hiç saklamazsınız....

Hediye Seçeneği:Bugün için sevgilime yada sevdiklerime hala ne almalıyım diye düşünenleriniz varsa sadece bu resimlere bakın. Bence fazla sözede gerek yok ne dersiniz ;)




Tatlı Kurabiye


Vee...Benim için herkesden farklı anlamlar taşıyan benim Sevgililer Günüm için yoğun çikolata tadı olan bir tarif.... Merdane yardımıyla açılıp tamamen hayal gücünüzle şekil verebilmenize uygun, oldukça yumuşak kıvamda bir hamur oluyor. Tarif yarım santim kalınlığında açılması olarak verilmiştir.Bu şekilde açılıp şekil verilince bisküvi kıvamında oluyor, dilerseniz biraz daha kalın şekiller verebilir ve daha yumuşak kurabiyeler elde edebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 60 gr. bitter çikolata
  • 120 gr. damla çikolata
  • 30 gr. tereyağı
  • 1 su bardağı toz
  • 2 yumurta
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • 1,5 su bardağı un
  • Üzeri için pudraşekeri

Hazırlanışı:

Bitter çikolata ve damla çikolatayı benmari usulü eritin. Tereyağı ve erimiş çikolatayı bir kaseye alıp mikserle çırpın. Şeker, yumurta, un ve vanilyayı ekleyip iyice yoğurun.
Hamuru unlanmış tezgaha alıp yarım santim kalınlığında açın. Hamur kalıplarıyla dilediğiniz şekli verdikten sonra yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine kalıpları belli aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Üzerlerine pudra şekeri serpip ılık servis yapın.


Tatlı kurabiyelerin yanında nefis bir tat...Sıcak Çikolata...

Malzemeler:

  • 350 ml. süt
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 20 gram sütlü çikolata
  • Yarım çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı:

Çikolata küçük parçalara ayrılıp süte karıştırılır ve ağır ateşte ara ara karıştırılarak çikolatanın erimesi sağlanır. Bu sırada krema başka bir kapta hızlı bir şekilde çırparak köpük haline gelene kadar kabartılır.Çikolata tamamen eridiğinde fincanlara servis edilir ve üzerine kabarttığınız krema konularak servis edilir.

Tarçını dilerseniz çikolata süt ile eritildiği sırada ilave edebilir yada benim yaptığım gibi kremanın üzerine süs yapmak amacıyla da kullanabilirsiniz. Tarçın sevmeyenler ise kakao yada rende çikolata ile de şekil ve tad verebilir.

Eskişehir' e yeni bir nefes geldi...
Haftasonu Eskişehir' deydim bu sebeple yeni tarifler yok ama onun yerine dünya tatlısı bir bebiş var :) Evet ailemize yeni biri katıldı ve ben yenge oldum...O kadar minik o kadar tatlı birşey ki insan gözünü kırpmadan sürekli onu seyretmek istiyor ki öylede yaptım:) Bence dünyanın en zor işi anne ve baba olmak bunu bir kere de canlı canlı görerek şahit oldum. Bunu ben dahil herkes biliyor ama herkesin de eninde sonunda sahip olmak istediği bir şey herhalde...Yine bunu da bebişimizi, Toprak' ımızı görünce anladım. Ne kadar yorgun olsadınızda, saatlerce susmayıp ağladığında, bu durumun vermiş olduğu çaresizlik, sinir harbinden sonra bile çok değil 2 dakika sonra bile yüzünde beliren, tesadüfen oluşan minik bir tebessümü, minik bir mimiği sizi kahkahalara boğabiliyor ve saniyede tüm yorgunluğunuz uçabiliyor. İşte bu yüzden bu kadar zor olduğunu bilsenizde sevgisi ağır bastığı için onu hayatınıza alıyorsunuz herhalde.

Minik Toprak' ımız aramıza hoşgeldin! Sevgili Evrim abla ve Alper abiye teşekkür etmeden olmaz tabi çünkü, en yorgun saatlerimizde bile resmine bakıp tüm yorgunluğumuzu alan, hayatımıza inanılmaz bir renk katan, bu kadar sevimli, bu kadar tatlı bir bebişin dünyaya gelmesini sağladınız. Bu güzel, küçük aileye hep birlikte çook uzun, sağlıklı ve mutlu günler diliyorum vee maşallahımı da eksik etmiyorum ;)