Lilypie Breastfeeding PicLilypie Breastfeeding Ticker

22 Şubat 2007 Perşembe

Fırında Patates

Haftasonu geçen yoğun bir gribin ardından biraz kansız olduğumu öğrendim:) buna da en iyi ilaç kırmızı etmiş. Hemen gidip bonfile, biftek alındı ve güzel sosa bulandı. Ben eti sosa yatırmadan yapmıyorum. Bu sos, soğan dilimleri, sarımsak, limon suyu, biberiye, karabiber, tuz, pul biber, kekikden oluşuyor.Bir süre bu karışımda bekletip yapılan etin tadına doyulmuyor. Etin yanına en çok yakışanda patates ama sağlıklı olsun diye kızartmadım bu sefer :)


Haşlanmış patatesleri iri ve biraz kalın halkalar halinde dilimledikten sonra bir kabın içinde hazırlamış olduğum bir paket krema, tuz, karabiber ve pulbiber karışımına bulayıp üzerlerini tamamen örtecek kadar kaşar rendeleyip, 15-20 dk. üstleri kızarana kadar fırında pişirdim. Et yemeklerinin yanına bu kadar yakışan başka bir tat olamaz.Hem görüntüsü hem tadı mükemmeldi yine de taze kaşar yerine eski kaşar dilimlerseniz çok daha lezzetli bir tat elde edeceksiniz. Eski kaşarın kendiliğinden olan tuzu ve eriyince bıraktığı renk çok daha başka, benim dün akşam taze kaşarım olduğu için ve daha fazla fırında tutamayacak kadar sabırsızlandığım için çokda kızarmalarına izin veremedim ama siz daha fazla tutabilirsiniz. Benim gibi patatesin her türlüsüne bayılan birinden de başka bir tarif olamazdı zaten. Afiyet olsun :)

4 yorum:

Hesna dedi ki...

Merhaba
Patates benimde en sevdiğim yiyecekten biri. Bu haliylede çok güzel olmuştur eminim eline sağlık.


Hesna

Meltem :-) dedi ki...

Kesinlikle tavsiye ederim.Zaten patatesi sevmeyene inanamıyorum:)

Adsız dedi ki...

Bir alternatif daha etlerin yanına daha düşük kalorilisi .. Patatesleri ikiye böl ya da dörde de bölebilirsin ikiye bölünce fırında kaldıkça kabukları kalınsa eğer kumpir havasına bürünüyor :) azıcık zeytinyağı ve taze biberiye ile fırında pişir..
çok süper oluyor .. kaloriside az :)
Patates sevilmez mi.. biliyorumusun hamileiğim süresinde belkide en çok yediğim şey oldu patates :)

Meltem :-) dedi ki...

ayçacım çok teşekkürler en kısa zamanda deneyeceğim eminim güzel oluyodur ben onu kaşar rendesiyle kumpire çeviririm herhalde ;)ahh olsada yesek...