Lilypie Breastfeeding PicLilypie Breastfeeding Ticker

1 Ekim 2007 Pazartesi



Haftasonu ayrıldığım iş yerindeki arkadaşlarımla aylar sonra ilk kez biraraya geldik. Benim için ayrıca çok eğlenceli, çok hareketli, bol çocuk kahkahalarının olduğu, renkli mi renkli bir gün oldu. Sanırım yaşlar ilerledikçe artık hep böyle kalabalık günler bizi bekliyor:) Uzun zamandır makinamla ilgili sorun yaşıyorum, yenisi yolda artık hiç bukadar ara vermeyeceğim. Sevgili Ayça sayesinde onun yolladığı resimler eşliğinde tarifleri yayınlayacağım. Soframızda ne mi vardı? Öncelikle özel istek doğrultusunda kısır ve cheescake , patlıcanlı börek ki bunların tariflerini çok önceleri yayınlamıştım zaten. Yeni bir tarif vardı ki kayınvalidem sağolsun son dakika imdadıma yetişti ve gerçekten çok kolay, hafif ve lezzetli, Koza tarifini verdi.


Biz şeklinden dolayı koza dedik. Malzemeler: 3/2 paket pirinç patlağı, 1 pk. kakao, 1 pk bitter çikolata, 125 gr. margarin yada tereyağı, 4-5 kaşık bal, 1 limon kabuğu rendesi ve üzerine serpmek için pudra şekeri.
Bitter çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin, ayrı bir kapta diğer tüm malzemeyi karıştırın, eriyen çikolata tereyağı karışımını da ekleyerek, limon sıkacağının tersi yardımıyla malzemeyi sıkı bir şekilde yerleştirerek ters çevirin böylece koza şeklini almış olacak. Limon sıkacağından kolay çıkabilmesi için, kalıbın içinü sıvı yağ ile yağlayın.
Yılların tecrübesi ile annem üzerine pudraşekeri yerine çikolata sosunun daha fazla yakışacağını söyledi ama ben vakitsizlikten yapamadım, bu şekilde de en kısa zamanda deniyeceğim.

Ayça' cım, annemden yoğurdunun tarifini alır almaz yayınlayayımda minik Erincik sevdiği lezzeti aramasın:)

Dediğim gibi çok keyifli bir haftasonu geçirdim,insanın böyle günlere ihtiyacı oluyor. Her ne kadar çocuklu anneler koşturmacadan pek yerlerinde oturamasalarda bence bu kadar bile günlük hayattan uzaklaşmak iyi geldi onlara.
Umarım arayı çok açmadan görüşebiliriz tekrar.

4 yorum:

Betül dedi ki...

Meltemcim hoşgeldinnn..Çok beklettin valla.Bir daha bu kadar ara vermesen?
Sevgiler...

Bir Derin Masalı dedi ki...

Oh be Meltemciğim nihayet döndün...HErgün sayfana baka baka bitap düşmüştüm :) Çok özlettin kendini. Haberin olsun canım benim, ben artık kendi sitemdeyim. Bağlantı adresimi değiştirirsen çok sevinirim.

www.lezzetaski.com

Meltem :-) dedi ki...

Walla ne deseniz haklısınız, bende sizleri ve yazmayı çok özlemişim:)
Zaten yazamadığım süreçte de hep sizi takipteydim ama böylesi daha iyi oldu. Artık bu kadar ara vermicem.
Handecim hemen değiştirdim. Teşekkürler, sevgiler

AycA dedi ki...

ehe hoş geldin sonunda...) iyi gelmişiz yahu senin buralara geleceğin yoktu :P
Ben cheesecake tarifini önce alsam ??