
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 pk. kabartma tozu
- 1 pk. vanilya
- 1 çay bardağı rendelenmiş havuç
- Çekilmiş fındık yada ceviz içi
- İsteğe göre tarçın
Hazırlanışı:
Yumurta ve şeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır. Sırasıyla sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilya eklendikten sonra tekrar karıştırılır. Havuç rendesi hamuru hemen sulandırdığı için tahta kaşık yardımıyla hamura ilave edilir. Son olarak ceviz yada fındık içi eklendikten sonra isteğe göre 1 çay kaşığı kadar tarçın ilave edilir. 180 derecede önceden ısıtımış fırında 20 dk kadar pişirilir.
Not: Sadece havuçlu yapılan keklere tarçın ilave etmeyin mutlaka fındık yada ceviz içi varsa bu keke yakışan bir baharattır.
2 yorum:
Ne güzel bir kek Meltemciğim. Ellerine sağlık. güzel bir haftasonu geçirmen dileğiyle
Sanada iyi haftasonları dilerim. gelecek haftaya güzel yeni tariflerle görüşürüz;)
Yorum Gönder